Messuvalmisteluille viimeinen silaus
Rakenna ja remontoi
Messuvalmisteluille viimeinen silaus
Kalajoen loma-asuntomessujen kohteista ensimmäiset ovat lopputarkastusta vaille valmiit, toiset kirivät kovaa vauhtia.
11.6.2014
 |
Meidän Mökki

Huhtikuun toiseksi viimeisellä viikolla Seppo Rajaniemi asentaa itsekseen pihalaatoituksia, rouva Inkeri Rajaniemi on tällä kertaa jäänyt kotiin Kempeleeseen. Talvi hujahti yhdessä rakentaen samoille sijoille, jossa pari ensi kertaa toisensa tapasi yli neljäkymmentä vuotta sitten. Nyt jäljellä ovat enää nuo pihalaatat sekä yksi kaiteen maalaus, sitten on valmista. Kontion tavaramerkki, puinen karhukin tuotiin jo pihan komistukseksi.

– Tämähän valmistuu käsiin, Seppo naurahtaa tyytyväisenä. 

Monessa muussa messukohteessa paiskitaan hommia täydellä teholla ja aikataulu painaa päälle. Kaikkien kohteiden lopputarkastukset pitää olla tehtyinä ennen kesäkuun alkua, ja nyt alue on vielä keskeneräinen työmaa.

Näköalakortteliin valmistuvassa Villa Albatrossissakin aikataulu kyllä tiedetään, mutta vielä ei ole syytä paniikkiin. Kaksikerroksisen rakennuksen yläkerta on juuri laatoitettu, ja nyt se odottaa saumausta.

Isäntä Alpo Ohtamaa mittailee tulevan keittiön paikkaa Topi-Keittiöiden Riitta Ojala-Forsin kanssa. Kaapistot pitäisi asentaa, ja ensin varmistellaan, että ne saadaan kolhimatta toiseen kerrokseen. 

Keittiöstä ei tule suuri, mutta se jatkuu yhtenäisenä tilana avaraksi ja valoisaksi tuvaksi. Yläkerrasta avautuu upea maisema hiekkasärkkien ja koko messualueen yli merelle, ja maisema naulitsee katsojan helposti pidemmäksi aikaa.

– Kyllä me aiomme ihan pysyvästi muuttaa, Ohtamaa paljastaa.

Honkatalojen näyttelykohteessa on ulkoisesti kokoa ja korkeutta, mutta sisätilat ovat kompaktit, kahdelle aikuiselle suunnitellut. Tupakeittiö ja kolme makuuhuonetta takaavat kuitenkin sen, että nuoremman polven vierailuillekin riittää tilaa. Juhannuksen jälkeen vieraita saattaa tosin käydä kahden viikon aikana kymmeniä tuhansia, jos loma-asuntomessut kiinnostavat yleisöä toivotulla tavalla.

Kommentoi »