Meidän Talo

Pihan uusi lempipaikka! Merenrantatontin pergola remontoitiin rennoksi ja suojaisaksi oleskelutilaksi

Pihan uusi lempipaikka! Merenrantatontin pergola remontoitiin rennoksi ja suojaisaksi oleskelutilaksi
Vähälle käytölle jääneestä pergolasta tuli pikkuremontilla pihan lempipaikka. Tunnelmaa luovat sisustustakka ja pergolan taakse tehty puro, joka toimii pumpulla.
Julkaistu: 17.6.2021

Mitä haluttiin?

Merenrantatontin ylärinteessä sijaitseva 12-neliöinen pergola ei ollut löytänyt oikeaa käyttötarkoitusta; se oli liian suojaton tuulelta, auringolta ja sateelta. Vaikka terassilla oli tilaa ja sinne oli helppo kulkea, se oli ruokailua ajatellen liian avoin ja turhan kaukana keittiöstä. Erinäisten kalustekokeilujen jälkeen terassi päätettiin muuttaa rennoksi oleskelutilaksi. Terassille kaivattiin yhtenäistä ilmettä ja helppohoitoisia materiaaleja.

Hankalasti kalustettava pergola oli pihan murheenkryyni. Näkymää talosta pihalle ja merelle ei haluttu peittää, joten ratkaisun pergolan suojaamiseksi tuli olla ilmeeltään keveä.

Mitä tehtiin?

Pergolasta saatiin suojaisampi ja siten käyttökelpoisempi, kun taustaseinälle asennettiin tuulelta ja sateelta suojaava pleksilasi, joka naamioitiin ympäristöön sopivaksi pajuaidalla. Toinen sivuseinä suojattiin ainoastaan pajuaidalla. Katoksen etureunaan teetettiin mittojen mukaan markiisikatos, joka puolestaan antaa sohvaryhmälle suojaa paahteella ja sateella. Pergolan ilme selkiintyi, kun vanhat ja hapertuneet köysikaiteet poistettiin.

Pleksilasi naamioitiin ympäristöön sopivaksi pajuaidalla.
Taustaseinän pleksilasit kiinnitettiin rimoilla runkotolppiin. Kukkien sijaan tilaa koristaa korkeaan ruukkuun istutettu helppohoitoinen bambu. Kynttilälyhdyt ja valosarjat tekevät terassista kutsuvan paikan.
Aiemmin saunalla majaillut sisustustakka löysi uuden paikan pergolasta. Bioetanolilla toimiva takka sopii myös ulkotilaan. Sen tukeva runko ei kuumene, mikä tekee siitä turvallisen vaihtoehdon tilaan, jossa juoksentelee eläimiä ja lapsia.
Pergolan ja ulkovaraston välinen potero oli vattupuskien valtaama. Puskat ja maa-aines poistettiin kallion päältä. Kuoppaan levitettiin allasmuovi, jonka päälle ladottiin rannan kivistä pieni puro, joka toimii suodatinpumpulla.
Avoimien seinien sulkeminen muutti terassin ilmettä.

Mitä saatiin?

Avoimien seinien sulkeminen muutti terassin ilmeen ja toi suojaa. Sekalaisesta terassista tuli yhtenäinen ja toimiva. Kalusteet ovat tilaan suhteutettuna sopivan kokoisia ja ryhmää on helppo muunnella. Tunnelmaa luovat sisustustakka ja pergolan taakse tehty puro, joka toimii pumpulla. Nyt terassimainen pergola on täydellinen paikka seurailla pihan menoa ja katsella merelle.

Terassin värimaailma poimittiin ympäröivästä maisemasta ja luonnosta. Kevytrakenteiset ja sirot kalusteet jättävät tilaa oleiluun ja sopivat muunneltavuutensa ansiosta moneen paikkaan. Nojatuolit ja pöytä ovat Jyskistä, metallipenkki Clas Ohlsonilta ja Tapio Anttilan suunnittelemat Round-riippukeinut Vepsäläiseltä.

Mitä pergolaremontti maksoi?

  • Kalusteet 950 e
  • Markiisikatos 1 300 e
  • Pleksilasit 100 e
  • Pajuaita 195 e
  • Puropumppu ja allasmuovi 210 e
  • Rakennusmateriaalit 30 e

Yhteensä 2 785 euroa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti