Meikkipussi
Tee itse
Meikkipussi
Itse tehty meikkipussi on kiva lahja. Valitse kankaaseen lahjansaajan lempiväri- ja kuosi. Kauniissa pussissa meikit ja muut pikkutavarat pysyvät tallessa.
8.4.2014
 |
Kotivinkki

Meikkipussi

Näitä tarvitset

25 cm pitkän muovisen vetoketjun

35 x 42 cm palan vahakangasta tai napakkaa puuvillakangasta

35 cm koristenauhaa

kirsikkakoristeen tai muun koristeen vetoketjun lukkoon 

ompelulankaa

Tee näin

1. Ompele koristenauha kankaan oikealle puolelle, toiselle lyhyelle sivulle, noin 5 cm:n päähän reunasta. 

2. Taita kangas op:t ja lyhyet päät vastakkain (taite=pohja). Viistoa sivut: mittaa 5 cm yläreunasta ja piirrä viiva taitteen alakulmaan. Leikkaa liika pois. Viistoa toinen sivu samoin. Yläreunojen pituus on nyt 25 cm.

3. Neulaa vetoketju kankaan yläreunaan, vetoketjun oikea puoli kankaan op vasten ja ompele suoralla koneompeleella. Käytä vetoketjujalkaa. Kun ompelet lukon vierestä, voit jättää neulan alas ja nostaa paininjalkaa niin, että saat lukon siirrettyä ja voit jatkaa ompelua.

4. Neulaa ja ompele vetoketjun toinen puoli toiseen yläreunaan.

5. Tarkkaile, että saumanvarat kääntyvät kankaan puolelle (ei vetoketjun alle), ja tikkaa saumanvarat suoralla ompeleella kankaaseen. Näin vetoketju aukeaa sujuvasti. Tikkaa toinen puoli samoin.

6. Sulje vetoketju, käännä pussin nurja puoli päälle. Neulaa ja ompele pussin toinen viistottu sivu yhteen, ole varovainen vetoketjun pään kohdalla.

7. Avaa vetoketju puoliväliin ja neulaa ja ompele pussin toinen sivu.

8. Avaa vetoketju kokonaan. Laita käsi pussin kulmaan ja avaa kulma niin, että sivusauma jää keskelle. Piirrä n. 5 cm:n pituinen viiva (= pohjan leveys) kulman poikki.

9. Ompele kulman poikkiviivaa pitkin.

10. Leikkaa liika kangas pois, jätä 1 cm saumanvaraksi. Kavenna toinen kulma samoin (kuva ). Käännä pussi oikein päin. Kiinnitä halutessasi koriste lukkoon.

Kotivinkki 6/2014

Ohje: Kate Smith / Mollie Makes

Ohjeen käännös: Anne Sneck Kuvat: Future / Mollie Makes

Katso myös:

1 kommentti