Kotivinkki

Kirjailija Max Seeck pitää lasten saamista sopivan kuormittavana ja haastavana, mutta myös elämänsä parhaana satsauksena – ”Lasten ehdoilla eläminen on tervehdyttävää”

Kirjailija Max Seeck pitää lasten saamista sopivan kuormittavana ja haastavana, mutta myös elämänsä parhaana satsauksena – ”Lasten ehdoilla eläminen on tervehdyttävää”
Kirjailija Max Seeck viihtyy kotinsa terassilla aina kun mahdollista. Kirjojensa juonenkehittelyn vastapainoksi Max nauttii ruohonleikkuusta, jossa näkee konkreettisesti työnsä jäljen. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 13.10.2021

Paras paikka kotona

Talvella on kiva istua telkkarin ääressä, mutta muina vuoden­aikoina se on terassi, jossa voi kylpeä auringonpaisteessa. Suomen kesä on lyhyt, mutta terassi on usein käytössä. Meillä on omakoti­talo, ja aina kun terassilla vain pystyy istumaan, viihdyn siellä.

Paras satsaus

Lasten saaminen on ollut paras satsaus. Se on sopivan kuormittavaa, haastavaa ja välillä raskasta, mutta antaa paljon. Toinen lapsistamme on kaksivuotias, toinen alle vuoden. Kaikki puhuivat, että se on iso muutos, ja olihan se. Hämmästytti, miten nyt mennään lasten hyvinvointi edellä – mutta se on tervehdyttävää.

Paras kotityö

Ruohon leikkaaminen on kivaa. Saan olla ulkona ja näen konkreettisesti työni jäljen. Minulla on akkukäyttöinen leikkuri. On kiva, kun ei tarvitse huudattaa bensakonetta tuossa pihalla. Ja meillä on aurinkopaneelit katolla. Sieltä tulee aika paljon sähköä, jolla latailemme kaikkia vehkeitä.

Paras tapa siivota

En mitenkään erityisesti nauti siivouksesta, mutta sotkunkaan keskellä en pysty elämään. Siivoaminen on yksinkertaisesti sellainen pakollinen paha. Joskus meillä on toki apujakin, mikä helpottaa erityisesti nyt lapsiarjen keskellä.

Paras valinta

Se, kun päätin ­alkaa kirjoittaa. Yllättävää oli, että kirjoittaminen on vain neljäsosa sitä hommaa. Prosessiin liittyy kaikenlaista tutkimusta, haastatteluja ja juonen­kehittelyä. Ja kustantajat ympäri maailmaa vaativat oman huomionsa – pitää vastailla meileihin.

Paras kohtaaminen

Kun dekkareita Lars Keplerin nimellä kirjottava Ahndorlin pariskunta oli Suomessa, oli makeaa tutustua heihin. Olen kovasti fanittanut heitä, ja on hienoa kohdata idolinsa.

Paras...

Juoma: Coca Cola Zero

Tuoksu: Terva

Matkakohde: Dubrovnik

Kulkupeli: Auto

Kännykkäsovellus: Spotify

Keittiöväline: Sous vide

Kirja: George Orwellin Eläinten vallankumous

Elokuva: Elefanttimies

Tv-ohjelma: Breaking Bad

Kaupunki: Helsinki

Vaate: T-paita

Kosmetiikkatuote: Kasvorasva

Jäätelö: Vanilja

Herkku: Keltainen Lipsi-mehujää

Huonekalu: Sohva

Kasvi: Omenapuu

Vuodenaika: Kesä

Iltarutiini: Lapsen hampaiden harjaus

Max Seeckin kuudes kirja Kauna ilmestyi syyskuussa.

Kommentoi »