Kotivinkki

Mausta kotisi punaisella

Mausta kotisi punaisella
Punaisen sävyt pääsevät loistamaan, kun kaverina on tummanharmaa. Kolmanneksi pyöräksi sopii pisara sinapinkeltaista.
Julkaistu: 23.11.2012

Tuo vahvaa väriä kotiin ensin pieninä annoksina, jos koko kodin värimaailman muuttaminen arveluttaa. Mikäli värit tuntuvat omilta, laajenna kohti isompia alueita.

Punaiset sävyt oranssista liilaan tekevät tunnelmasta intensiivisen ja energisen. Erikoisuutta tavoitteleva sisustaja raidoittaa seinän punaisen eri sävyillä, astetta rohkeampi taivuttaa raidat aalloille. Maalaamalla kuvioitu seinä ei kaipaa tauluja. Seinäkkeet vasemmalta oikealle: Saharaitojen sävyinä poltettu oranssi N326, munakoiso M341, liila M342 ja viininpunainen M339. Ruskeapohjaisessa Hookedonwalls Mystic Mirrors -tapetissa on liiloja samettiviivoja, 194,50 e/rulla, Maricken Shops. Kollaasimaisen taustalevyn pääsävy on munakoiso M341. Paperille maalatut sävyt ovat fuksia N336 ja keltainen L392. Taustaseinän harmaa on sävyä X500. Kaikki maalit ovat Tikkurila Paintsin Harmony-seinämaaleja.

Valitse yhteen sointuvia tapetteja ja tee niistä taatusti persoonallinen seinä. Pieni pätkäkin riittää rajaamaan vaikka sängynpäädyn. Raitamaisessa kuvioinnissa voit hyödyntää tapettirullien pienimmätkin palat. Koska kuvioita ei kuvan tapetoinnissa ole kohdistettu, hukkapaloja ei syntynyt. Tapetit vasemmalta: Burgundinsävyinen 2554-33 Sara-tapetti, 29 e/rulla, Vallila Interior. Pinkkiä tapettia ei enää valmisteta. Yksivärinen, burgundin sävyinen 2267-54 Easy Living -tapetti, 32 e/rulla, Vallila Interior. Tummanliila Eijffingerin Uni Royal -tapetti, 90 e/rulla, Studio Decor. Designers Guildin keltainen Nabucco Chartreuse -tapetti, 88 e/rulla, Vallila Interior. Seinän harmaa maali on sävyä X500, Tikkurila Paints.

Pienillä, kekseliäästi maalatuilla väripisteillä on suuri vaikutus. Vaihda jalkalistat leveiksi ja maalaa ne rohkealla, sisustuksessa toistuvalla aksenttivärillä. Raidoilla koristeltu puunkarahka on hauska vaihtoehto perinteiselle naulakolle. Keltaisen jalkalistan maali on sävyä L392, seinän munakoiso sävyä M341. Myös karahkan raidat maalattiin Tikkurila Paintsin Harmony-seinämaaleilla.

Lue lisää:

Kommentoi »