Kotivinkki

Matti Rönkä viihtyy sokkeloisessa rintamamiestalossaan: ”Ihanaa siellä on elämän kerroksellisuus”

Matti Rönkä viihtyy sokkeloisessa rintamamiestalossaan: ”Ihanaa siellä on elämän kerroksellisuus”
Uutisankkuri ja kirjailija Matti Rönkä asuu rintamamiestalossa, jossa ilma vaihtuu ja on hyvä hengittää. Ihanteelliseen päivään kuuluu kevyttä puuhastelua ja liikuntaa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 3.6.2020

Ihan parasta arjessa

Pidän siitä, että minulla on sopiva määrä touhua: tekemistä ja kalenterissa merkintöjä. Mieluiten nikkaroin, korjailen ja rakentelen. Myös metsätyöt ovat intohimoni, vaikka ne eivät kuulu päivittäiseen elämään. Ihanteelliseen päivään sisältyy pientä urheilua ja puuhastelua, sekä fyysistä että henkistä.

Ihan paras paikka kotona

Lempipaikkani on mustan nahkasohvan nurkka. Sohva on olohuoneessa, ja siinä istun, luen ja katson telkkaria. Sohvalla mahtuu makoilemaan joka suuntaan.

Ihan paras satsaus

Kypsässä iässä esikoisromaanin kirjoittaminen – sen yrittäminen ja läpi saaminen on ollut paras satsaus. En osannut kuvitella, kuinka antoisa ja runsas toinen ura siitä tuli. Nyt minulta on tulossa kymmenes romaani. Olen siitä nöyrän ylpeä. Kirjoittamisessa on oma rytminsä. Puuhastellessani mietin koko ajan jotakin joko aktiivisesti tai alitajuisesti.

Ihan paras virhe

Kyllähän paras virhekokonaisuus on lasten kasvatus. Mutta vaikka ei voi olla hyvä vanhempi, voi silti olla ihan riittävä. Olen iloinen ja ylpeä lapsistani.

Ihan paras hankinta

Vuosikymmeniä sitten ostettu rintamamiestalo Helsingin Tapanilassa on paras hankintani. Olen sellaisen kammarissa syntynyt, sellaisessa haluan elää ja taidan haluta kuollakin. Ihanaa siellä on elämän kerroksellisuus. Ja ilma vaihtuu, on hyvä hengittää ja talossa on paljon sokkeloisia tiloja.

Ihan paras lomakohde

Juuri nyt paras lomakohde on erätorppa Savossa. Torppa on ikivanha, mutta meille uusi. Se on tiettömien taipaleitten takana. Siellä ei voi hoitaa puutarhaa eikä rakentaa mitään, siellä vain ollaan. Mennään saunaan ja uimaan yhä uudelleen, luetaan, nautitaan, pelataan pelejä – mutta ei varsinaisesti tehdä mitään.

Paras…

Ruoka: Pasta

Juoma: Amarone

Maku: Mesimarja

Tuoksu: Alkukesän saunavasta

Matkakohde: Kroatia

Kulkupeli: Vanha Mersu

Kännykkäsovellus: ParkMan

Keittiöväline: Pastakone

Kirja: John Fowles: Jumalten naamiot

Elokuva: Kummisetä-trilogia

Tv-ohjelma: Sopranos

Vaate: Bundeswehrin ylijäämäverkkarit

Kosmetiikkatuote: Partabalsami

Biisi: Dmitri Zhuravlin Kurjet

Herkku: Korvapuusti punaviinin kera

Kahvila: Rönttösrouva Tapanilassa

Huonekalu: Kirjoitustuoli

Kasvi: Tomaatti omasta kasvihuoneesta

Aamupala: Tuoremehua, kahvia, kinkkujuustoleivät

Radiokanava: Radio Suomi

Mauste: Kaneli

Iltarutiini: Viinilasillinen, leipää ja hyvää juustoa

2 kommenttia