Sehän on laskiais... eikun maskiaispulla! Suvi leipoi perheelleen pulkkajuhlan ajankohtaisimmat pallerot

Sehän on laskiais... eikun maskiaispulla! Suvi leipoi perheelleen pulkkajuhlan ajankohtaisimmat pallerot
Sairaanhoitaja ja innokas kotileipuri Suvi Nissilä toteutti laskiaisen 2021 hupsuimmat pullat. "Vähän iloa tähän korona-arkeen", hän sanoo.
Julkaistu: 12.2.2021

Kerrassaan mahtava pulla! Miten maskiaispullasi saivat alkunsa, Suvi?

Idea oli hetken päähänpisto. Tulimme perheen kanssa lauantaiselta luistelureissulta, ja olin luvannut leipoa lapsille laskiaispullia. Valmistin ensin pullat tavalliseen tapaan eli laitoin väliin vadelmahilloa ja kauravispivaahtoa. Kauravispiä jäi yli, joten päätin yllättää perheen. Vähän iloa tähän korona-arkeen! Tarkoituksenani ei siis missään nimessä ole väheksyä maskien tarpeellisuutta, vaan tuoda hymy kaikkien huulille.

Miten toteutit pullat?

Värjäsin ylijääneen kauravispin sinisellä pastavärillä – ja ei kun tuumasta toimeen! Pursotin "maskit" kahdella erilaisella tyllalla. Harrastan leivontaa, joten minulla on niitä monia erilaisia.

Maskit ovat siis ilmeisesti tulleet teidänkin perheelle tutuiksi?

Kyllä vain, meidänkin perheessämme käytetään maskeja aina tarvittaessa. Olen ammatiltani sairaanhoitaja, joten maskit ovat tuttuja myös työn puolelta. Tällä hetkellä tosin olen hoitovapaalla.

Oletko innokas leipuri, kun pullat oli niin taidokkaasti toteutettu?

Leivon usein perheeni iloksi ja nykyään myös tilauksesta kakkuja sun muita leivontatuotteita. Ensimmäisen lapsen synnyttyä ja hoitovapaalla ollessani perustin oman BaKing Cakes -toiminimen ja aloitin kotileipomon pyörittämisen. Tämä on jo kolmas vuosi sivutoimisena yrittäjänä.
"Maskien muotokieli on hyvin tuttu – vaikka nykyään ne taitavat olla kaikille vähän liiankin tuttuja", sanoo sairaanhoitajan työstä hoitovapaalla oleva Suvi Nissilä. Kuva: Suvi Nissilä

Miten maskiaispullat otettiin vastaan?

Pullat kirvoittivat makeat naurut meidän perheen kuusi- ja neljävuotiailta. Nelivuotias sanoi vielä seuraavanakin päivänä, että ”äiti, saako niitä maskiaispullia lisää?". Julkaisin pullien kuvan Facebookin Leivonta ja koristelu -ryhmässä sekä Kotiruoka-ryhmässä. Maskiaispullien tykkäykset ja kommenttien määrät yllättivät!
Lisää Suvin leipomuksia hänen Instagram-tilillään bakingcakes90900.
Kommentoi »