Maku

Marmoroidut munat ovat pääsiäispöydän yllättävin ilmestys – nappaa helppo niksi ja koristele tällä kertaa kuorten sijaan munat!

Marmoroidut munat ovat pääsiäispöydän yllättävin ilmestys – nappaa helppo niksi ja koristele tällä kertaa kuorten sijaan munat!
Marmoroidut munat eli kiinalaiset teemunat yllättävät pääsiäisen brunssi- tai lounaspöydässä. Katso ohje ja värjää veikeitä marmorimunia teen tai mustikan avulla!
Julkaistu: 29.3.2021

Teellä marmoroidut munat:

Perinteiset kiinalaiset teemunat värjätään mustalla teellä. Tarvitset:
  • 4–6 kananmunaa
  • 5 rkl mustaa irtoteetä
  • 1 litra vettä (keittämiseen).

Teellä marmoroidut munat valmistuvat näin:

  1. Mittaa kattilaan 1 l vettä ja 5 rkl mustaa irtoteetä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia.
  2. Laita kattilaan varovasti 4–6 munaa ja keitä 4 minuuttia.
  3. Nosta munat kattilasta ja koputtele kuori varovasti rikki lusikalla tai pyörittele työlaudan päällä säröille.
  4. Nosta munat takaisin kattilaan ja jatka keittämistä vielä 3–4 minuuttia.
  5. Ota kattila liedeltä ja anna munien jäähtyä ja värjäytyä liemessä 4–6 tuntia. Kuori munat varovasti.

Vinkki!

Jos haluat nopeuttaa munien marmoroitumista, lisää teeliemeen 2–3 rkl soijakastiketta.
Sinertävät munat on marmoroitu mustikkaisessa liemessä, rusehtavat teessä.

Mustikalla marmoroidut munat:

Marmorointi onnistuu myös muilla tummilla raaka-aineilla, kuten esimerkiksi mustikalla. Tarvitset:
  • 4–6 kananmunaa
  • 200 g pakastemustikoita
  • 1 l vettä (keittämiseen).

Mustikalla marmoroidut munat valmistuvat näin:

  1. Mittaa kattilaan 1 l vettä ja 4–6 munaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia.
  2. Nosta munat kattilasta ja koputtele kuori varovasti rikki lusikalla tai pyörittele työlaudan päällä säröille.
  3. Lisää keitinveteen 200 g pakastemustikoita. Nosta munat takaisin kattilaan ja jatka keittämistä vielä 3–4 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja anna munien jäähtyä ja värjäytyä liemessä pari tuntia.

Tarjoile marmoroidut munat raikkaan parsasalaatin kanssa!

Marmoroidut teemunat tuovat ruokaisuutta keväiseen marmorimuna-parsasalaattiin. Katso keväisen salaatin resepti täältä.
Kommentoi »