Kotivinkki

Manuela Bosco rakastaa kasveja ja villiä puutarhaansa – ”Voisin tuhlata kaikki rahani kukkiin”

Manuela Bosco rakastaa kasveja ja villiä puutarhaansa – ”Voisin tuhlata kaikki rahani kukkiin”
Taiteilija Manuela Bosco siivoaa vähän joka päivä, sillä puhtaassa kodissa energia kulkee. Puutarhassa hän suunnittelee uusia luovia projekteja. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 7.9.2021

Paras tapa kokata

Kokkaaminen on mukavinta mieheni Tuuren kanssa. Nautin suuresti siitä, että on aikaa, hyvää musiikkia, viiniä ja levollinen tunnelma. Mukana voi olla muitakin. Tykkään valmistaa brunsseja, mutta illallisetkin ovat ihania. Ja kyllä me turvaudumme myös nouto- ja valmisruokaan.

Paras oivallus

Kaikkiin asioihin löytyy rauha omasta sisimmästä. Meissä kaikissa on korkeampi minä, joka on yhteydessä suurempaan viisauteen, ja pienempi mielemme, joka näkee asiat rajallisesta näkökulmasta. Kun kysyy sisäiseltä viisaaltaan, alkaa saada vastauksia. Pysähdyn näiden asioiden äärelle päivittäin.

Paras pihapuuha

Meillä on Inkeroisissa todella villi parin hehtaarin puutarha. Rakastan kasveja ja tykkään pitää kädet mullassa. Voisin tuhlata kaikki rahani kukkiin. Haluaisin päästä kasvattamaan salaattia, kurkkua ja kesäkurpitsaa.

Paras retkikohde

Löydämme koko ajan uusia kohteita Kymijoen seudulta. Viimeisin löytö on Känkkärän luontopolku, joka on nimensä mukaisesti aika mäkistä maastoa. Otamme retkelle aina eväät mukaan. Rakastan Suomessa sitä, että metsään pääsee helposti. Mökillä taas saunominen ja uiminen on rentouttavaa. Meillä on tynnyrisauna, ja pääsemme uimaan Kymijokeen.

Paras tapa siivota

Meidän huushollissa sisustus elää paljon. Tykkään karsia mutta myös täyttää kotia. Siivoaminen liittyy tähän siten, että kodin pitää olla puhdas, jotta myös energia kiertää. Teen pientä siivousta joka päivä.

Paras valinta

Naimisiin meno kuuluu ”järkyttävän hyvät ajatukset” -osastoon. Mutta lapset ovat paras valinta. Se on valinta, joka on todellinen mankeli mutta myös upeaa. Äidinrakkaus on ollut voimakkain rakkaudenkokemukseni. Lapset ovat elämäni kasvattavin, huikein ja vaativin asia. Tosin avioliitostani voin sanoa ihan samaa.

Paras…

Kulkuneuvo: Jalat

Mauste: Chili

Kukka: Pioni

Juhlaruoka: Äidin lasagne

Seinän väri: Vanha roosa

Jäätelö: Vegaaninen pistaasijäätelö

Artisti: Nick Drake

Sisustustekstiili: Kirjaillut tekstiilit

Kaupunki: Rooma

Kirja: Elis Shafakin Rakkauden aikakirja

Vaate: Pitkät maksi- ja vintagemekot

Herkku: Hyvä juurileipä ja vegaanivoi

Lämmönlähde: Mieheni iho

Kahvila: Signora Delizia Helsingin Katajanokalla

Huonekalu: Iso vaaleanpunainen sohva

Ravintola: Bas Bas

Kosmetiikkatuote: Whamisan kasvovesi

Elokuva: Krzysztof Kieślowskin Sininen

Kesäpuuha: Lukeminen lasiverannalla ja kahvin siemailu

Kommentoi »