Mäntyrasiaan pakattu huulirasva ja lähes ikuinen jakkara – tässä muotoilupalkinnon voittajat
Sisustus
Mäntyrasiaan pakattu huulirasva ja lähes ikuinen jakkara – tässä muotoilupalkinnon voittajat
Mäntyrasiaan pakattu huulirasva, lähes ikuinen jakkara ja valaisin, joka ratkaisee valaisinsuunnittelun klassisen dilemman. Siinä on kolme muotoilupalkinnon voittajaa.
16.3.2017
 |
Meillä kotona

Finnish Design Shop Award on muotoilukilpailu, jossa tehtävänä on suunnitella kodin tuote, joka sopii hyvin verkkokaupassa myytäväksi. Kilpailun tarkoitus on kannustaa uusien ideoiden kaupallistamista sekä tasoittaa tuotteiden tietä ideasta kaupanhyllylle. Viime vuonna FDS Award -kilpailun voitti Wesley Waltersin ja Salla Luhtaselan Perch-jakkara, joka pääsi Nikarin tuotemallistoon.

Ensimmäisen palkinnon sai Pine Lip Balm -konsepti, jonka suunnitteli Mona Isotupa. Pääpalkinnon arvo on 7 000 euroa.

Raati perusteli valintaansa: ”Tuomaristo ihastui Pine-huulirasvaan heti. Kyseessä ei ole pelkkä kaunis ja funktionaalinen tuote, vaan kokonaisen brändin alku, jota haluamme tukea. Voittajatyö on kokonaisuus, jonka jokainen osa on tarkkaan harkittu – muotoilua siis parhaimmillaan. Kyseessä ei ole vain kaunis esine vaan kokonainen eettisesti ja ekologisesti tuotettu huulirasvasarja, jossa tuote ja pakkaus muodostavat saumattoman kokonaisuuden: rasia on valmistettu kotimaisesta männystä, ja huulirasvan yhtenä raaka-aineena on käytetty luonnonmukaista eteeristä mäntyöljyä. Lisäksi se osuu hienosti luonnonkosmetiikan megatrendiin."

Kakkossijalle ylsi Maija Leskelän suunnittelema Puffin-jakkara.

Raati perusteli valintaansa: "Puffin on kevyt ja ilmava tulkinta arkipäiväisestä sisustuksen apuvälineestä – jakkarasta. Se tuo kauneutta sinne, missä sitä milloinkin tarvitaan: niin eteisaulaan, olohuoneeseen, ruokapöydän ympärille kuin julkitiloihinkin. Irrotettava verhoilu mahdollistaa kalusteen muunneltavuuden käyttäjän tarpeiden mukaan. Koska verhoilu on helppo vaihtaa, tuote on melkeinpä ikuinen."

Cocktail-riippuvalaisin on Hanna Anosen käsialaa. Se tuli kolmannelle sijalle.

Raati perusteli valintaansa: "Cocktail on kirkkaine väreineen leikkisä ja ehkä yllättäväkin valaisin, joka saa katsojan aina hyvälle tuulelle. Riippuvalaisimen viehätys ei kuitenkaan perustu vain sen väripalettiin: Cocktail ihastuttaisi kekseliäällä ja funktionaalisella muodollaan myös hillitymmissä värisävyissä. Valaisin koostuu maalatuista puusauvoista, jotka riippuvat vapaasti valaisimen rungosta. Kahteen päällekkäiseen ja limittäiseen kerrokseen asennetut sauvat estävät häikäisyä ja mahdollistavat sekä vertikaalisen että horisontaalisen valaistuksen. Näin se ratkaisee valaisinsuunnittelun klassisen dilemman: kuinka luoda valoa samanaikaisesti sekä alaspäin että valaisimen ympärille sokaisematta käyttäjää."

Tällä kertaa juryyn kuuluivat Clara von Zweigbergk (Clara von Zweigbergk Design), Shane Schneck (Office for Design), Mika Tolvanen (Studio Tolvanen), Joanna Laajisto (Joanna Laajisto Creative Studio), Kari Korkman (Helsinki Design Week) ja Teemu Kiiski (Finnish Design Shop).

Finnish Design Shop on A-lehtien tytäryhtiö.

Kommentoi »