Mansardikattoinen, maalaistalo ja moderni – kolme täydellistä kesäkotia
Sisustus
Mansardikattoinen, maalaistalo ja moderni – kolme täydellistä kesäkotia
Kolme kaunista kesäkotia ja kaikki erilaisia hengeltään. Mikä näistä kolmesta sopisi tyyliisi parhaiten?
Julkaistu 22.3.2017
Meillä kotona

1. Arkkitehdin moderni luomus

Moderni kakkoskoti sijaitsee Uudellamaalla. Eläkkeellä oleva pariskunta sai tarpeekseen matkustamisesta ja päätti rakentaa itselleen paikan, jossa voisi olla rauhassa. Isäntä on ammatiltaan arkkitehti ja suunnitteli huvilan perheen toiveiden mukaan.
Valkoiset paneelit seinissä ja katoissa luovat yhtenäisen ja rauhallisen tunnelman. Myös valon määrä maksimoituu.
Isäntäväki nukkuu talon hauskassa tornihuoneessa. Sieltä avautuu upea näkymä järvelle.

2. Maalaistalo sai uuden elämän

Maalaistalo järven rannalla on rakennettu 1850-luvulla, ja se sijaitsee Sastamalassa Pirkanmaalla. Pariskunta hankki hirsitalon vuonna 2012 ja antoi sille uuden elämän.
Tapettien alta paljastuivat upeat hirret, joita asukkaat eivät enää halunneet piilottaa.
Salin satavuotiaat tapetit ovat säilyneet, sillä aiemmat asukkaat olivat vaalineet niitä. Kristallikruunu löytyi käytettynä netin markkinapaikalta.

3. Mansardikattoinen kesäkoti omenapuiden keskellä

Mansardikattoinen kesäkoti on rakennettu vuonna 1928. Se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Helsingistä. 150-neliöistä hirsimökkiä laajennettiin vuonna 2010. Kauniissa ja rehevässä pihassa kasvaa lukuisia omenapuita.
Kaunis, vaalea keittiö tilattiin kaarinalaiselta Puuvajalta.
Turkoosi valikoitui tehosteväriksi sattumalta, kun pöytäryhmä ja lipasto istuivat niin hyvin vaalean sisustuksen keskelle.

Nämä kesäkodit esitellään laajemmin kirjassa Järvien kesäkodit (Docendo). Joukossa on myös muita ihania mökkejä ja huviloita. Kirjan tekstit on kirjoittanut Tanja Hakala (Instagramissa @tanja_hakala) ja kuvat ovat Johanna Lehtisen (Instagramissa @byjohannalehtinen). Jutun editoi Jarmo Hankivaara. 

2 kommenttia