Maku

Makuviikko tuo ainekset maistuvaan arkeen

Makuviikko tuo ainekset maistuvaan arkeen

Kaupallinen yhteistyö: Makuviikko. Makuviikko-palvelu tuo kotiovellesi viikon ruokien laadukkaat ainekset ja helpot reseptit. Selvitimme millaisia kokemuksia tilaajilla on palvelusta, ja jututimme espoolaista Melinin perhettä, joka on käyttänyt ruokakassipalvelua vuodesta 2013 alkaen. Perheeseen kuuluvat vanhemmat Nelli-Maija ja Markus sekä viisi- ja puolivuotiaat lapset.
Mainos

Koko perhe syö monipuolisesti ja hyvin

Kun kysymme mikä Makuviikossa on parasta, vastaus tulee perheenäidiltä Nelli-Maijalta heti.

– Kyllä se ehdottomasti on se, että Makuviikon myötä tulee koko perheen syötyä terveellisemmin ja monipuolisemmin. Jokaisena arkipäivänä saa kunnollista ja maistuvaa kotiruokaa. Se on uskomattoman kätevää, kun ei tarvitse käyttää aikaa reseptien miettimiseen ja ostoslistojen laatimiseen. Eikä tarvitse mennä lapsiperheen kiireisessä arjessa kahden pienen lapsen kanssa kaupan käytäville harhailemaan.

Makuviikon ruokakassi-palvelun vaikutus Melinin perheen arjen pyörittämiseen on ollut suuri.

– Tykkään kokkailla, enkä ole koskaan ollut suuri einesten fani. Ja eihän tämä ole mitään ihmeellistä luksus gourmet’ta, vaan laadukkaista raaka-aineista valmistettua hyvää ruokaa. Kun poika tulee päiväkodista, hänellä on usein kova nälkä. Mikäs sen mukavampaa kuin tarjota hänellä kunnollinen ja harkittu ateria valmisruoan sijaan, Nelli-Maija kertoo.

Tilaa ainekset maistuvaan arkeen!

Joka viikko uudet reseptit

Makuviikossa on joka viikko uusi menu, ja osa ruokaohjeista ovat ihania Maku.fin reseptejä. Reseptien avulla valmistuu puolessa tunnissa ruokaa koko perheelle.

– On ihanaa, kun joku on miettinyt reseptit puolestani! Nyt tulee kokeiltua eri ruokia monipuolisemmin. Ohjeet ovat helpot. Meillä Markus seuraa reseptejä tarkkaan, minä taas tykkään välillä hieman soveltaa omia mausteita mukaan. Se on hauskaa, kun tulee kokeiltua uusia juttuja. Esimerkiksi fenkoli oli minulle aiemmin tuntematon raaka-aine, mutta nyt se on yksi suosikeistani, Nelli-Maija kertoo.

Katso uusin Makuviikon menu!

Raaka-aineet ovat huippulaatua

Perheenisälle suurimman vaikutuksen ovat tehneet Makuviikon raaka-aineet.

– Raaka-aineet ovat todella laadukkaita. Normaalisti markettien jauhelihasta tulee paistinpannulle vettä. Nyt ei ole tätä pelkoa. Makuviikon jauheliha on laadukasta luomujauhelihaa. On tosi kätevää, että kaikki ainekset tuodaan maanantaisin suoraan kotiovelle, Markus kehuu.

Nelli-Maija on erityisen tyytyväinen tuoretuotteiden laatuun.

– Kana, liha ja kala ainekset ovat olleet todella hyvä laatuisia. Aineksissa on myös paljon pienten tuottajien lähiruokaa, luomua, lisäaineettomia tuotteita ja luonnollisesti kotimaisia tuotteita. Vuoden ajat ja sesongit on myös hyvin huomioitu. Esimerkiksi kesällä tilasimme grillikassin, kutsuimme ystävät kylään ja nautimme hyvää ruokaa suuremmalla porukalla.

Maistuu myös lapsille!

Totuus tulee lasten suusta. Joten testataanpa perheen pienempien kokemuksia.

– Minä tykkään spagetista ja lihapullista, on perheen pojan lyhyt ja lahjomaton mielipide.

Perheen vauva ei vielä paljon puhele, mutta äidin mukaan bataattia, perunaa, mustikkaa ja avokadoa on jo hyvällä menestyksellä maisteltu.

– Lapsille ei välttämättä aina vihannekset käy hyvin kaupaksi sellaisenaan. Mutta Makuviikon sosekeitot ovat maistuneet hyvin, Nelli-Maija kertoo.

Eikä se ole kallista.

Jotkut Melinien tuttavat ovat kyselleet Makuviikko-palvelun hinnoista ja epäilleet sitä kalliiksi. – En ole kokenut palvelua kalliiksi, kun hintaa vertaa raaka-aineiden laatuun. Nyt meillä ei mene ruokaa hukkaan. Ennen tuli monesti ostettua liikaa. Tai sitten kaupasta unohtui juuri jotain oleellista. Meillä viiden päivän ruokakassi riittää usein koko viikoksi. Myös heräteostokset ovat vähentyneet. Tärkeintä on arjen helppo sujuvuus ja hyvä terveellinen ruoka koko perheelle, Nelli-Maija kiteyttää.

Kokeile ja ihastu!

Valmiit reseptit ja laadukkaat raaka-aineet suoraan kotiovellesi. TILAA NYT!

Julkaistu: 29.3.2016
Katso myös nämä