Rohkea, ylellinen vai maanläheinen? Nämä 8 erityylistä makuuhuonetta ovat täynnä tunnelmaa – valitse oma suosikkisi!

Rohkea, ylellinen vai maanläheinen? Nämä 8 erityylistä makuuhuonetta ovat täynnä tunnelmaa – valitse oma suosikkisi!
Näissä tyylikkäissä makuuhuoneissa on tunnelmaa, joka on toteutettu runsailla tekstiileillä, rohkeilla tapeteilla ja kekseliäillä sisustusideoilla. Poimi parhaat palat myös omaan makkariin!
Julkaistu 12.11.2018

1. Kasveja seinällä ja yöpöydällä

Seinässä on Cole & Sonin hersyvä Great Vine -tapetti. Sängynpeitto saa laskostua reilusti lattialle.

Retrohenkinen kasvitapetti näyttää siltä, kuin se olisi aina ollut satavuotiaan hirsitalon makuuhuoneessa. Verhoilija Rosita Haapasaari on tehnyt makkariinsa ihanan roosan sängynpäädyn, joka muodostaa ihanan väriparin vihreän tapetin kanssa. Makuhuoneen nurkassa olevat kaapistot on rakennettu alkuperäisen mallin mukaan. Kaapistojen ovet ovat eläväpintaista koivuvaneria. Huoneilmaa puhdistava viherkasvi sopii teemaan.

2. Maanläheisyys rauhoittaa

Ryppyiset pellavalakanat sopivat rentoon petaukseen.

Maanläheisillä väreillä sisustetussa makuuhuoneessa on niin rauhallinen tunnelma, että siellä ei todennäköisesti kärsitä unettomuudesta. Petaus on tehty harmaan sävyisillä pellavalakanoilla, joita ei tarvitse peittää päiväpeitolla, sillä jalkopäähän aseteltu villapeitto ajaa saman asian. Seinien eläväinen maalipinta on saatu aikaan Rust-Oleum Chalky Finish -kalkkimaalilla, sävy Stone Grey. Maalia myy Colornova.

3. Kukkia ja pitsiä

Seinä on tapetoitu Sandersonin Christabel-tapetilla.

Mummon virkkaama pitsipeitto yhdistettynä romanttiseen kukkatapettiin saa vannoutuneimmankin mininmalistin heltymään. Tämä on ihana! Moni epäröi ripustaa tauluja tapettiseinälle. Tämän makkarin kasviaiheiset taulut ovat mainio valinta, sillä ne erottuvat hyvin tapettikuosista valkoisen taustapaperin ansiosta. Sängynpäätynä on vanha peiliovi.

4. Mustavalkoista

Päiväpeiton kangas on Verson Puodin Paratiisin puutarha.

Tässä makuuhuoneessa on yhdistelty luovasti mustavalkoisia tekstiilejä. Pallo-, raita- ja kukkakuosit toimivat hyvin yhdessä, koska ne ovat voimakkuudeltaan tasavahvoja. Näyttävä sängynpääty on tehty pinnasängyn osista. Pinnoihin on pujotettu puuhelmiä. Kristallikruunu tuo skandinaaviseen makuuhuoneeseen sopivasti bling blingiä.

5. Lämmin tunnelma

Seinässä on CFW Modern -kuitutapetti, jota myy K-rauta.

Lautaseinää imitoiva tapetti lisää omakotitalon yläkerrassa sijaitsevan makuutilan kodikkuutta. Valonauha ja mustat riippuvalaisimet saavat vinokattoisen huoneen vaikuttaamaan korkeammalta kuin se oikeasti on. Runsas petaus on tehty yhdistämällä keltaisia ja mustavalkoisia tekstiilejä. Isoilla puikoilla kudottu peitto on must.

6. Hauskat yksityiskohdat

Raikas petaus on tehty kirkkailla perusväreillä.

Valkoisen makuuhuoneen inspiroiva taulu on koottu kaakelikirjan sivuista. Sillä on peitetty oivaltavasti mustan kaapin viereen jäävä tyhjä seinätila. Kirjapino toimii koirapatsaan jalustana.

7. Ylellinen tunnelma

Lasiseiniä myy muun muassa Hietakari.

Raamikkaat lasiovet erottavat makuuhuoneen olohuoneesta. Makuuhuoneen vahva sisustus hirvensarvineen on kuin keskieurooppalaisesta boutique-hotellista. Petauksen herkulliset värit kruunaavat mannermaisen sisustustyylin. Täällä tekisi mieli yöpyä!

8. Rohkean valinta

Ellie Cashmanin kukkatapetti luo tyylikkään tunnelman makuuuoneeseen.

Uskallatko laittaa makuuhuoneeseen isokuvioisen kukkatapetin? Moni pelkää kyllästyvänsä rohkeaan tapettiin yhtä nopeasti kuin vaikka punaisiin keittiökaapistoihin. Näyttävä tapetti muuttaa makuuhuoneen tyylin tavallisesta ylelliseksi suhteellisen helposti. Jos tapetoi vain sängyn päätyseinän, voi turvallisesti tuijottaa sängystä yksivärisiä pintoja. Tapettiseinään on tehty myös kätevä hyllytila tauluille.

12 kommenttia