Kotivinkki

Kotona puuhasteleva yökukkuja – laulaja Maarit Hurmerinta nauttii arkisesta ahertamisesta

Kotona puuhasteleva yökukkuja – laulaja Maarit Hurmerinta nauttii arkisesta ahertamisesta
Laulaja Maarit Hurmerinta rakensi pihaansa komean mosaiikkigrillin. Kotona puuhastelu onkin hänen mieleensä, yhtä askaretta lukuun ottamatta. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.

Ihan paras satsaus

Ajoin käytettynä ostamallani kuntopyörällä 20 vuotta kuin hullu ja yritin pitää polviani kunnossa, vaikka pyörä oli jo kauan pitänyt karmeaa ääntä. Saatoin silti polkea jopa 15 kilometriä päivässä. Jokin aika sitten puolisoni Sami käytti sitä, ja heti hajosivat jotkut laakerit. Ostimme uuden pyörän, joka on täysin äänetön. En käsitä, miksi olen rääkännyt koko perhettä kaikki nämä vuodet!

Parasta arjessa

Nautin melkein mistä tahansa paitsi imuroinnista. On ihanaa puuhastella. Pesen ikkunoita ja pyykkiä, teen lumitöitä, käännän maata puutarhassa… Kerran päätin tehdä grillin ja koristella sen mosaiikilla. Rautakauppias liikuttui ideastani niin, että antoi minulle lopulta ilmaiseksi rikkinäisiä sementtisäkkejä ja kuumuutta kestäviä kaakelilaattoja. Grillistä tuli tosi kaunis.

Paras tapa rentoutua

Metsässä on jotain ihmeellistä. Se on minulle eräänlaista joogaa. Olen lukenut tutkimuksen, jonka mukaan verenpaine laskee metsässä jo viidentoista minuutin kävelyn jälkeen. Sipoonkorvesta löydän jotain suurempaa kuin lähimetsiköistä.

Paras esikuva

Alakoulun opettajani Teuvo Lampinen kohtasi aina oppilaat suurella rakkaudella. Hän ei koskaan saattanut lasta häpeään, vaikka tämä olisi erehtynyt tekemään väärin – vaikkapa varastamaan kynän. Hän näytti omalla käytöksellään, miten pitää elää.

Paras kaveri

Puolisoni Sami on kumppanini, mutta myös paras kaverini. Ymmärrämme toisiamme. Olen intuitiivinen ja tajuan Samin mielenliikkeitä, ja sen vuoksi voi joskus syntyä konfliktejakin. Yhteys on niin suora.

Paras hetki

Nautin yöstä. Minulle luovimpia hetkiä ovat yön hiljaiset tunnit. Silloin ei ole mitään häiriötekijöitä ympärillä. Tykkään soitella pianoa, ja kun asumme omakotitalossa, en häiritse ketään.

Paras…

Juoma: Vesi

Tuoksu: Metsä

Maku: Mustikka

Matkakohde: Rooma

Kulkupeli: Polkupyörä

Keittiöväline: Kattila

Kirja: Eino Leinon runokokoelma

Tv-ohjelma: Remppa vai muutto Vancouver

Vaate: Farkut

Kosmetiikkatuote: Huulipuna ja poskipuna

Musiikki: Vain hyvä musiikki

Ravintola: Farouge

Jäätelö: Vanilja

Herkku: Meze-lautanen

Kahvila: Ekberg Helsingissä

Kaupunki: Helsinki

Kasvi: Mänty

Vuodenaika: Kesä

Huonekalu: Sohva

Jälkiruoka: Hedelmäsalaatti

Mauste: Chili

Iltarutiini: Oma hetki

Elokuva: Lasse Hallströmin Gilbert Grape

Julkaistu: 27.8.2020
Kommentoi »