Unelmien Talo&Koti

Maalaiselämää modernisti – ja tietenkin karitsa kainalossa!

Mainos
Tanjan ja Jannen lammastilalla eletään maalaiselämää modernilla otteella. Yli satavuotias talo on remontoitu ihanaksi kodiksi. Pihapiiristä löytyy navetta, talli, aitta ja kellari.
Teksti Hanna Sandström
Kuvat Satu Nyström
kuva
Raps raps. Maalla eletään oikeita kissanpäiviä. Piharakennusten nurkissa saa epäilemättä vaania hiirulaisiakin. 
kuva
Tervetuloa! Tanja on iloinen, kun remontti on valmis. Talon kunnostus oli mielekästä, sillä rakennus oli tärkeiltä osiltaan kunnossa ja vankkaa tekoa.
kuva
Tilalla asustaa kaikkiaan yli 20 eläintä. Jo ensimmäisenä kesänä maalla Tanja ja Janne hankkivat kaksi tiineenä ollutta uuhta, ja nyt eläinlajeja on jo kanoista lampaisiin.
kuva
Arvaa olenko päivän vai kahden ikäinen? Lampolassa riittää touhua maaliskuussa, kun karitsoinnin aika koittaa. Vaikka eläimet osaavatkin homman, on talon väen hyvä pitää silmällä, että kaikki sujuu turvallisesti.
kuva
Söpö Vilja-tyttö saa kasvaa eläinten kanssa. Kissat ja koirat ovat perusjuttu, ja navetan kaveritkin käyvät tutuiksi vähitellen. Reino-tossuja löytyy eteisestä tietysti kolmen kokoisina. 
kuva
Pirtti on niin suuri, että monen kaupunkilaisen koko koti mahtuisi siihen. Tila on jaettu osiin kalusteilla: suuren divaanisohvan takana on ruokailutila ja keskilattialla mahtuu keinuttelemaan takan lämmössä. Suuri pajunkissakimppu kertoo pääsiäisen olevan tulossa.
kuva
Ihana idea – viherkimppu mustikanvarvuista! Jos sinulla ei ole varpuja omalla pihallasi, kysy niitä kukkakaupasta. Tuoreet varvut työntävät hetkessä lehdet esille. 
kuva
Sohvan takana on vanha penkki sivupöytänä. Sen päällä lepäävät ajankohtaiset kirjat ja sesongin kukkaistutukset. Perheen kuvista tehty kollaasi on päätyseinän katseenvangitsija.
kuva
Tanja ja Janne kokkailevat mielellään etnisiä herkkuja, joihin voi käyttää oman tilan lammasta. Tänään syntyy kibbeh-pyöryköitä ja kikhernesalaattia.
kuva
Perheen arkiruokapöytä on keittiössä. Maalaistalon pihapiiriä kauniimpaa maisemaa saa hakea.
kuva
Talon sydänmuuri jatkuu keittiön puolella näin. Kunnostettu puuhella ja leivinuuni lämmittävät taloa lempeästi. Polttopuut ovat kauniisti saatavilla niille varatussa kolossa.
kuva
Viljan huone on ihana pikkutytön maailma. Täältä löytyy värejä, mekkoja, nukkeja ja tietysti keinulammas! Pönttöuunin vihreä sävy on taitavasti valittu. 
kuva
Yllätys vaatekaapissa. Tanja on rakentanut Viljalle pienen nukkekodin antiikkikaapin sisälle. Loistava idea!
kuva
Tanja työskentelee sisustussuunnittelijana firmassaan Sisustus Elequus. Hänen työpisteensä on inspiroiva yhdistelmä hirsitalon tunnelmaa ja uutta tekniikkaa.
kuva
Pääsiäisasetelma voi olla näinkin rauhallinen ja herkkä. Itse tehty risukori on kuin linnunpesä höyhenineen ja munineen.
kuva
Missä auringonläikkä, siellä kissa. Myös pehmeät lampaantaljat houkuttelevat loikoiluun.
kuva
Kaiken oppii, kun vain tekee, tuumaa Tanja. Elämä maalaistalon emäntänä ei ollut itsestäänselvyys, mutta nyt se tuntuu ainoalta oikealta vaihtoehdolta.
kuva
Talo sijaitsee paikalla, jossa on ollut kantatila jo 1500-luvulla. Historia siis velvoittaa ja kannustaa asuttamaan paikkaa edelleen. Kyläyhteisö onkin vireä ja naapurit pitävät yhtä.
kuva
Vaikka Tanja ja Janne käyvät töissä kodin ulkopuolella, riittää eläinten ja maan parissa työtä iltaisin ja vapaa-ajalla. 

Lue lisää:

Kustavilaistyyliä 1800-luvun puutalossa

Vanhasta koulusta upeaksi loft-asunnoksi

Hirsirakentamisen erityispiirteitä

Julkaistu: 17.3.2017
Katso myös nämä