Unelmien Talo&Koti

Maalaa ruutuja seinään

Maalaa ruutuja seinään
Rakastatko ruutuja? Maalaa ruutuseinä lempiväreilläsi. Tekniikka on helppo, ja jälki saa olla luovasti rento. Jos pidät tarkemmasta jäljestä, sekin on helppo toteuttaa.
Julkaistu 3.3.2015

Ruutuseinän tunnelma muuttuu värien mukaan. Sopisiko teille raikas sini-puna-valkoinen vai maalaisitko mieluummin harmaan eri sävyillä? Valitse ruutujen väreiksi kolme mieleistäsi. Leveällä telalla syntyvät pystyraidat, kapealla vaakaraidat ja pienellä pensselillä ohuet viivat.

Tarvikkeet:

  • 3 erisävyistä seinämaalia
  • leveä ja kapea tela + jatkovarsi (malliseinässä käytettiin 18 ja 10 sentin levyisiä teloja)
  • pieni, tasapäinen ja napakka pensseli
  • lyijykynä ja pitkä vatupassi tai laserlinjain
  • maalarinteippiä, jos haluat tarkat reunat.

Näin maalaat ruutuja seinään

1. Putsaa ja käsittele seinä maalinvalmistajan ohjeiden mukaan.

2. Maalaa ensin leveät pystyraidat. Piirrä hennot apuviivat vatupassin avulla tai käytä laserlinjainta. Apuviivojen väli on leveän ja kapean telan yhteismitta. Pystyraitojen väliin jää näin yhtä leveät valkoiset raidat kuin vaakaraidat ovat lopullisessa työssä. Se tuo kokonaisuuteen tasapainoa. Apuviivojen on hyvä olla hennot, jotta ne peittyvät maalilla. Raidat kannattaa tehdä yhdellä vedolla, silloin maalipinnasta ei tule paksua. Se helpottaa seinän pohjatöitä, kun se halutaan maalata uudestaan. Maalaa raidat niin, että telan varren puoleinen reuna seuraa viivaa aavistuksen sen päällä. Telassa on hyvä olla jatkovarsi. Silloin raita on helpompi vetää yhdellä vedolla. Paikkaile hennolla kädellä, jos tarvetta.

3. Maalaa vaakaraidat toisella värillä, kun pystyraidat ovat kuivat. Piirrä apuviivat kuten edellä. Maalaa vaakaraidat kapealla telalla, kahvan puoleinen reuna viivaa myötäillen. Mallityöhön maalattiin ensin vaakaraidat tummemmalla punaisella ja niiden päälle telattiin vaaleanpunaista. Keveämmän raidan saat, kun maalaat ne vain yhdellä värillä.

4. Ohuet pystyraidat tehtiin vapaalla kädellä vaakaraitojen kuivuttua. Maalarinteippiä apuna käyttäen saat niistä tarkemmat. Lopputuloksesta tulee viimeistelty, kun rennot ja läpikuultavat leveät raidat kohtaavat jämptit, ohuet raidat. Voit myös tehdä kaikki raidat maalarinteippiä käyttäen.

Kommentoi »