Maailman helpoin kasvislasagne villitsee! Nimensä veroinen arkiruoka on uunivalmis 10 minuutissa – vieläpä ilman turhia tiskejä

Maailman helpoin kasvislasagne villitsee! Nimensä veroinen arkiruoka on uunivalmis 10 minuutissa – vieläpä ilman turhia tiskejä
Sosiaalisessa mediassa kohistaan nyt lasagnesta, jonka valmistamiseen ei todellakaan tarvita kummoisia kokkaustaitoja, mutta lopputulos on todella maukas. Satokausikalenterin maailman helpoin kasvislasagne valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta ja singahtaa kertaheitolla uudeksi arkiruokasuosikiksesi.
Julkaistu 24.8.2018

Kasvimailla ja kaupoissa riittää nyt kilokaupalla kesäkurpitsaa ja monet miettivät, mitä tästä edullisesta ja herkullisesta vihanneksesta kokkaisi. Onneksi kesäkurpitsa sopii mainiosti monenlaisiin ruokiin aina piirakoista patoihin ja jopa brownieita mehevöittämään. Mutta jos todella haluat päästä helpolla, ota kokeilulistalle lasagne, josta kaikki puhuvat.

Maailman helpoin kasvislasagne

Kyseessä on Satokausikalenterin lanseeraama maailman helpoin kasvislasagne, jonka sekaan sujahtaa reilusti kesäkurpitsaa. Ja resepti todella on nimensä veroinen. Tämän lasagnen valmistaminen ei vaadi kastikkeiden keittelyä tai jauhelihan paistamista. Riittää kuin suikaloit kesäkurpitsan ja ladot ainekset vuokaan. Lasagne on uunivalmis vain kymmenessä minuutissa.

– Lasagne valmistuu erittäin helposti. Juusto raastetaan, kesäkurpitsa leikataan pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja tomaattimurskatölkki avataan. Tämän jälkeen raaka-aineet ladotaan uunivuokaan niin, että tomaattimurska ja lasagnelevy ovat aina kosketuksissa jommalta kummalta puolelta. Murskasta, kesäkurpitsasta ja juustosta irtoaa sen verran nestettä puolen tunnin kypsennyksen aikana, että lasagnelevyt ehtivät pehmentyä hyvin, kirjoittaa reseptin ideoinut Satokausikalenterin Natalia Salmela.

Maailman helpoin kasvislasagne. Kuvat lasagnesta ja resepti: Natalia Salmela.

Salmela vinkkasi lasagnereseptin Satokausikalenterin sivuilla elokuun puolivälissä ja se on kerännyt viikossa yli 50 000 kävijää. Myös monet ruokabloggaajat ovat innostuneet kokeilemaan tätä arjen nopeinta lasagnea ja hehkuttavat sitä sosiaalisessa mediassa.

– Tämä kuulosti siltä, että on liian hyvä ollakseen totta. Mutta tämä olikin juuri niin hyvää ja aivan totta. Lasagne maistui myös nirsohkoille lapsille, joten resepti ampaisi heti meidän vakioarkiruokien listalle, kehuu Hannan soppa -blogin Hanna Hurtta.

Kesäkurpitsan sijaan lasagnessa voi käyttää myös munakoisoa tai sujauttaa muita kasviksia kerrosten väliin.

Satokausikalenterin maailman helpoin kasvislasagne

Ohje on muokattu satokauden mukaiseksi Halparuokakirjan reseptistä.

Ainekset (6 annosta):

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 2 tölkkiä tomaattimurskaa
  • lasagnelevyjä
  • 300 g mieluista, sulavaa juustoa, esimerkiksi kermajuustoa ja/tai cheddaria
  • suolaa & mustapippuria

Tee näin:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Raasta juusto.
  3. Lado ainesosat uunivuokaan seuraavassa järjestyksessä: tomaattimurska, kesäkurpitsa, juusto, lasagnelevy, tomaattimurska, jne. Päällimmäiseksi tulee lasagnelevy, jonka päälle juustoraaste. Rouhaise kesäkurpitsan päälle suolaa ja mustapippuria.
  4. Nosta uuniin 30 minuutiksi tai kunnes pinta saa kauniin kullanruskean värin. Anna vetäytyä ennen tarjoilua noin 10 minuutin verran.

Satokausikalenteri 2019 on ilmestynyt! Lue lisää sivuilta satokausikalenteri.fi.

8 kommenttia