Lukijat äänestivät: Samettisohva on vuoden paras tuote
Sisustus
Lukijat äänestivät: Samettisohva on vuoden paras tuote
Avotakan Vuoden parhaat -äänestyksen voitti Adean Mr Jones -sohva. Toiseksi sijoittui Finlaysonin Jesus-lakanat ja kolmanneksi tuli Timberwisen designparketti K2.
Julkaistu 16.1.2018
Avotakka

Avotakka valitsi 12 viime vuoden parasta muotoilua edustavaa tuotetta, ja lukijat saivat äänestää tuotteista omat suosikkinsa. Äänestyksen ykköseksi kohosi Adean Mr Jones -sohva.

Adean toimitusjohtaja Esa Mäkitalo on iloinen siitä, että hänen lempisohvansa hurmasi myös Avotakan ja Meillä kotona -sivuston lukijat. Ylellisessä samettisohvassa on pehmeät muodot ja sirot teräsjalat, jotka saavat sohvan ikään kuin leijumaan ilmassa.

– Sohvan rakenne on suunniteltu siten, että suurimman osan rasituksesta kantaa runko yhdessä metallikehän kanssa. Lisäksi edessä olevien pyöriin kuuluvat lattiaa suojaavat metallikupit, Mäkitalo sanoo.

Sohva on myös hyvin muuntautumiskykyinen kaluste. Tummalla sametilla verhoiltu sohva on aavistuksen verran maskuliininen. Roosalla villakankaalla verhoiltuna se on taas hyvinkin naisellinen ilmestys. Yksi laadukkaan sohvan mittari on muotoilun ja materiaalien ohella se, kuinka hyvä sohvassa on istua ja kuinka hyvin sen sylissä pystyy rentoutumaan.

– Odottelin messupäivän päätteeksi sohvan pakkauslaatikoita osastollemme Tukholman huonekalumessuilla. Kävin sohvalle pitkäkseni ja heräsin vasta, kun joku tuli vetämään minua hihasta, Esa Mäkitalo kertoo.

Adean Mr Jones -sohvan esikuva on klassinen Howard-sohva, josta muotoilija Alexander Lervik on hionut ajattoman salonkikelpoisen istuimen, leveys 230 cm, alkaen 4 274 €, Vepsäläinen.
Siro metallinen jalkarakenne ja pienet messinkipyörät antavat kalusteelle viimeisen silauksen.

2. sija: Jesus-lakanat

Ylellisen tuntuisille pellavalakanoille luvataan 50 vuoden käyttöikä, koska niissä käytetään samaa sidosta kuin tähän päivään asti säilyneissä Torinon käärinliinoissa. Pussilakanasetti 159,90 €, Finlayson.

3. sija: Designparketti K2

Harri Koskisen suunnittelema parketti haastaa tavanomaiset lattiat. K2-parketissa on uusia muotoja, ladontoja ja leikkauksia. Epäsymmetrisistä parketin paloista muodostuvat kolmiot tekevät lattiasta monivivahteisen kokonaisuuden, jota korostavat puun värivaihtelut. Tammipuinen Kolmio-parketti 250 €/m2, Timberwise.

Äänestys järjestettiin Meillä kotona -sivustolla ja äänestäjien kesken arvottiin 100 euron lahjakortti Finnish Design Shopiin. Kilpailun voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kommentoi »