Hanna-Leena ja Olli ostivat 1930-luvulla rakennetun talon vuonna 2012. Jo ostohetkellä oli tiedossa, että remontoitavaa riittäisi. Ennen saunaosaston jäämistä vasaran alle kaikki alakerran pinnat uusittiin ja ulkorakennukseen tehtiin pihasauna.
– Edellinen kylpyhuoneremontti oli toteutettu 80-luvun villeinä vuosina. Muutama vuosi meni kerätessä rohkeutta sen purkamiseen, Olli nauraa.
Suunnittelusta vastasi pääosin Hanna-Leena, joka oli tyytyväinen siitä syntyneistä säästöistä.
– Toki Ollilta ja remonttimieheltä aina vahvistin ajatukset, Hanna-Leena sanoo.
Perheen haaveena oli saada käytännöllinen kylpyhuone pieniin neliöihin. Myös pesukone haluttiin siirtää suihkutilasta pois, ja sille löytyi paikka teknisestä tilasta.
Työt aloitettiin purkamalla kaikki vanha pois. Alimpiin purkukerroksiin ei haluttu jäävän mitään yllätyksiä. Lattian alta kaivettiin maata pois yli metrin verran.
– Epätoivoisin hetki oli lattian ollessa kaivettu toista metriä syväksi kuopaksi, Olli kertaa.
Vaikka urakka vaati voimia, puurakenteet olivat remontoijien iloksi säilyneet kuivina. Hanna-Leena ja Olli purkivat itse pois kaiken mahdollisen. Remonttimiehelle tarjottiin apua aina siinä, missä se oli mahdollista. Montun paikalle tuli hiekkatäyttö ja eristeet. Lattiavalu pikabetonilla tehtiin yhdessä. Putki- ja sähkötyöt hoitivat ammattilaiset.
Pesuhuoneen kunnostamiseen kului lähes neljä kuukautta, minkä jälkeen oli pieni hengähdystauko ennen saunan rakentamista. Upean lauderakenteen, jonka alaosaan tehtiin laatikko polttopuille, toteutti paikallinen rakennusliike. Hanna-Leena ei halunnut tavallisia lauteita, vaan niiden sijaan löylyistä nautitaan korituoleissa.
Kylpytiloissa on nyt 17 neliötä ja niihin mahtuu kaikki lapsiperheessä tarvittava.
– Saunan valmistuttua Olli saunoi jokaisena iltana. Tunnelmallinen lepäilypaikka on juuri sitä, mitä remontilta toivoimme, Hanna-Leena sanoo.
Mitä remontti maksoi?
- LVI-työt 5 000 e
- Sähkötyöt 2 000 e
- Materiaalit 13 000 e
- Muun työn osuus 16 000 e
Yhteensä 36 000 euroa.