Unelmien Talo&Koti

Söpöin jouluntoivotus ikinä! Askartele pikkuinen lorurulla tulitikkurasiasta

Söpöin jouluntoivotus ikinä! Askartele pikkuinen lorurulla tulitikkurasiasta
Tyhjästä tulitikkuaskista syntyy suloinen lorurulla, joka paljastaa yllätyksiä rivi kerrallaan. Kirjoita lorurullaan vaikka lupauksia kivoista yhteisistä hetkistä. Katso videolta, kuinka lorurulla toimii!
Julkaistu: 18.12.2019

Lorurulla – tarvikkeet:

 • tyhjä tulitikkurasia
 • valkoista paperia
 • kuviollista puuvillakangasta
 • tukevaa sävypaperia
 • puurimaa (leveys 12 mm, paksuus 4 mm)
 • pyörörimaa (vahvuus noin 3 mm)
 • puuhelmet tai palat paksumpaa pyörörimaa
 • liimaa, saha ja pora.

Lorurulla valmistuu näin:

 1. Leikkaa tulitikkurasian kansiosasta kokonaan pois toinen pitkä sivu, jossa on raapaisupinta. Näin muodostuu pienien kirjankansien muotoinen kappale.
 2. Liimaa rasian ulkopintaan valkoinen paperi, jotta rasian kuvio ei näy enää läpi. Liimaa paperin päälle kuviokangasta hieman rasiaa suurempi pala. Leikkaa kankaan kulmat pois, taita sen reunat sisään ja liimaa saumanvarat kiinni tikkuaskin sisäpintaan.
 3. Leikkaa sävypaperista hieman avattua rasiaa pienempi kappale ja liimaa se askin sisäpuolelle. Näin kankaan reunat jäävät piiloon ja pinta siistiytyy.
 4. Sahaa rimasta kaksi 53 mm pitkää pätkää sivupuiksi ja poraa niiden päihin reiät. Liimaa sivupuut tulikkuaskin "pohjaan" pitkittäin niin, että niiden väliin jää noin 2 cm leveä tila.
 5. Leikkaa valkoisesta paperista noin 18 mm leveä, pitkulainen kaistale ja kirjoita siihen tervehdyksesi. A4-paperin korkeus on suunnilleen sopiva lorurullan kirjeen mitta!
 6. Sahaa ohuesta pyörörimasta kaksi noin 3,5-senttistä pätkää. Pujota pyörörimat porattujen reikien läpi ja liimaa paperikaistele molemmista päistään rimoihin.
 7. Pujota puuhelmet tai paksummasta pyörörimasta valmistetut kiertonupit rimojen päihin. Kierrä kirje paikalleen niin, että paperi ei jää löysäksi.
 8. Viimeistele rullattava kirjeesi koristelemalla sen kansi vaikka sydämellä.
Kommentoi »