Rakennettu 1960- vai 2000-luvulla? Amanda ja Pasi saivat vanhan talon näyttämään upouudelta: "Punaiset tiiliseinät eivät tuntuneet omalta jutulta"

Rakennettu 1960- vai 2000-luvulla? Amanda ja Pasi saivat vanhan talon näyttämään upouudelta: "Punaiset tiiliseinät eivät tuntuneet omalta jutulta"
Lohjalaisten Amanda Soinin ja Pasi Salmisen omakotitaloa ei uskoisi keski-ikäiseksi. Salaisuutena on remontti, jossa tiiliverhous piilotettiin valkoisen rappauksen alle ja pihan perunapelto muuttui viihtyisäksi terassialueeksi. Remontin jälkeen talo näyttää aivan uudelta.
Julkaistu: 3.9.2019

Amanda, talonne näyttää nyt ihan erilaiselta kuin vielä tovi sitten. Mitä on tapahtunut?

Muutimme tähän taloon pari vuotta sitten. Alusta alkaen punaiset tiilipinnat eivät tuntuneet omalta jutulta, vaan haaveilimme valkoisesta julkisivusta. Niin sitten aloitimme remontin viime kesänä. Tänä kesänä saimme julkisivun puolen valmiiksi, takapiha odottaa vielä.

Vedä sormea tai hiirtä alla olevan kuvan päällä vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle. Vaihtokuva näyttää, kuinka talo on muuttunut!

Upea muutos! Teetittekö remontin vai teittekö sen itse?

Olemme tehneet remonttia tee se itse -tyylillä. Remonttikokemusta ehti ennen tätä rupeamaa kertyä sisätiloista, mutta julkisivuremontista meillä ei ole aiempaa kokemusta. Tässä olemme pikkuhiljaa oppineet tehdessä!

Meillä on pieniä lapsia, joten työ eteni enimmäkseen hiljakseen, iltaisin lasten nukkuessa ja muina sopivina hetkinä. Ohjeet remonttiin selvitimme ihan netistä, ja lisäksi paljon on ollut apua osaavista työkavereistani rautakaupassa. Siitäkin oli hieman apua, että olen koulutukseltani maalari.

Tämä kuva on kesältä 2018, kun remontti oli jo alkanut. Kuva: Amanda Soini
Vau! Tältä talo näyttää nykyään kadulta katsottuna. Kuva: Amanda Soini
Punatiilinen ja tumma yleisilme ei miellyttänyt Amandaa. Lisäksi pihalta puuttui kunnolliset oleskelutilat. Kuva: Amanda Soini
Nyt kokonaisuus on vaalea ja raikas sekä viihtyisän ja viimeistellyn näköinen.
Amanda ja Pasi käyttivät julkisivuremontissa Weberin tuotteita. Seinän pinnassa on silikonihartsipinnoite, sen alla silikonihartsimaali ja alimmaisena ohutrappauslaastia ja lasikuituverkkoa. Piha-alue oli aiemmin kuin perunapelto, Amanda kertoo. Nyt tilalla on tilava terassi ja laatoitukset.
Tumma puuverhous parvekkeen katossa ja räystäissä sai pintaansa valkoisen maalin, kuten myös ikkunoiden yllä olleet tummat levyt.

Kuinka paljon remontti on maksanut?

Seinäpintojen uusiminen on tähän mennessä maksanut reilut 10000 euroa, mukana on materiaalit ja kaikki tarvikkeet. Lisäksi päälle tulivat terassi ja pihatyöt.

Remontti sujui kaikkiaan yllättävän helposti, vaikkei aiempaa kokemusta ollut. ”Pinnoitteen levittämisessä sai vähän hakea oikeaa otetta, jotta seinään sai kauniin hiertopinnan.”
Remontti on vielä kesken, sillä takapihan puoli talosta odottaa yhä käsittelyään. Lisäksi työlistalla on vielä ainakin portaiden laatoitus ja sokkelien pinnoittaminen.

Miltä nyt tuntuu tulla täysin uuden näköiseen kotiin?

On ihanaa nähdä, kuinka hurjasti yleisilme on muuttunut ja aiempi synkkyys on tiessään. Iloa tietysti voimistaa se, että työn on tehnyt itse. Loppukesän nautiskelemme!

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
13 kommenttia