Lisää kasviksia lautaselle – kuin huomaamatta! 11 arkiruokaa, joihin saa piilotettua aimo annoksen värejä ja vitamiineja

Lisää kasviksia lautaselle – kuin huomaamatta! 11 arkiruokaa, joihin saa piilotettua aimo annoksen värejä ja vitamiineja
Haluaisitko syödä enemmän kasviksia? Tai eikö lapsille oikein maistu mikään värikäs? Listasimme helpot arkiruoat, joihin saa ujutettua kuin vaivihkaa ison annoksen pulleita vitamiinipommeja.
Julkaistu: 8.2.2021

Lumilautailijan suosikkipasta pursuaa punajuurta

Lumilautailija Enni Rukajärvi raastaa suosikkipastaansa puoli kiloa punajuuria. Lisäksi hän sujauttaa kastikkeeseen muun muassa fetaa, kookoskermaa ja herkkusieniä. Paahdetut cashewpähkinät tuovat joukkoon rouskuteltavaa. Nappaa Ennin punajuuripastan resepti täältä!

Kaali piiloutuu lihapyöryköihin ja makaronilaatikkoon

Jos et osaa päättää, teetkö kaalilaatikkoa vai makaronilaatikkoa, kokkaa kaali-makaronilaatikkoa. Se yhdistää kahden arkiherkun parhaat puolet: kaalin maun ja kepeyden ja makaronilaatikon koukuttavuuden. Ehkäpä lapsetkin innostuvat tästä? Kun kaalikerästä jää kuitenkin palanen yli, tee myös huippusuosittuja kaali-lihapyöryköitä.

Täydellinen tomaattihuijaus!

Eivätkö tuoreet tomaatit meinaa maistua? Tähän ruokakirjailija Outi Väisäsen kastikkeeseen niitä uppoaa puoli kiloa, vaikkei sitä kastikkeen mausta ehkä uskoisi. Älyttömän helppo ja herkullinen huijarin tikka masala saa myös monet lapset santsaamaan lisäannoksen.

Kiusaus on tuplasti herkullisempaa, kun korvaat perunat tai osan niistä kasviksilla

Kana-kasviskiusauksessa kättä lyövät bataatti, paprika, purjo ja hunajamarinoitu broileri. Perinneruokaa prkl -blogin helppo resepti on testaamisen arvoinen! Jauheliha-juureskiusauskin on varsinainen värikimara: siinä maistuvat esimerkiksi punajuuri, palsternakka, lanttu ja selleri.

Pastaa ja extra-annos kukkakaalia

Tämä pasta on varsinainen kukkakaalipommi. Kastikkeeseen nimittäin soluttautuu kokonainen kukkakaali. Helppo kukkakaali-alfredo on mainio arkiruoka!

Klassikkokastikkeen vihreämpi versio

Ikisuosikki jauhelihakastike maistuu mainiolta myös kasviksilla rikastettuna. Pilko sekaan vaikka kesäkurpitsaa. Nappaa täältä kesäkurpitsa-jauhelihakastikkeen resepti.

Ei riisiä, ei pastaa – vaan kukkakaalia

Suosituissa kulhoruoissa lisukkeet kasataan usein riisin päälle. Nytpä ei: lämpimässä kukkakaali-broilerikulhossa kukkakaalimuru nimittäin korvaa riisin. Potkua annos saa valkosipulista ja sriracha-kastikkeesta. Jauheliha-kukkakaalivuoka taas näyttää erehdyttävästi makaronilaatikolta, vaikkei siinä ole makaronin makaronia. Ota testiin!

Perjantai-illan lohtuherkku puhkuu parsakaalienergiaa

Rakastatko juustoisaa mac and cheesea? Kukapa ei! Vihreämpi versio klassikosta syntyy, kun pilkot vuokaan parsakaalin. Vihreä pullero vain parantaa makua. Löydät parsakaali-juustomakaronivuoan reseptin täältä.

+ Muusin uudet maut

Muusiin sopii moni muukin aines kuin perinteinen peruna. Aurinkoisessa juuresmuusissa maistuvat muun muassa porkkana ja palsternakka. Katso myös kukkakaalimuusin ja pinaattimuusin reseptit!

Kommentoi »