Lentävä sänky, päiväpetejä ja ruskean sävyjä kaikkialla! Kävimme tutustumassa Tukholman sisustusmessujen trendeihin
Sisustus
Lentävä sänky, päiväpetejä ja ruskean sävyjä kaikkialla! Kävimme tutustumassa Tukholman sisustusmessujen trendeihin
Tukholman sisustusmessut esittelee vuoden 2018 osuvimmat sisustustrendit. Muodissa ovat nyt maanläheiset värit ja ajattomat muodot, utuiset pastellit, kevytrakenteiset kalusteet ja art deco varsinkin peileissä ja valaisimissa.
Julkaistu 8.2.2018
Avotakka

Kodikkuus on nyt arvossaan, samoin kestävät valinnat. Tukholman sisustusmessut (avoinna 10.2. asti) on loistava paikka nähdä ja kokea, millaisia värejä, tyylejä ja tunnelmia alan vaikuttajat pitävät nyt kiinnostavina ja ajankohtaisina.

Tänä vuonna tunnelma on sympaattisen maanläheinen: ruskeaa, terrakottaa, saven sävyjä ja utuista vaaleanpunaista näkyy paljon. Sähkönsinistä on vain ripaus. Ja jos valkoista käytetään, niin mieluiten kermaisen pehmeänä.

Tyylikkyyttä ja klassista eleganssia edustavat art decon hengessä muotoillut pyöreät peilit, valaisimet ja sohvapöydät. Sametti on ollut hitti jo muutaman vuoden. Sen suosio jatkuu. Kivet ja kivipinnat näyttävät marmorin rinnalla yllättävän raikkailta.

Huonekaluissa käytetyn rottingin seuraksi ovat tulleet taidokkaat nahkapunokset. Kalusteiden rakenteet ovat siroja, ja monien jalat ovat mustaa metallia. Mutta mikään ei näytä estävän ruskeiksi käsiteltyjen puupintojen voittokulkua. Niitä on nyt kaikkialla pikkutuoleista keittiön kaapistoihin.

Avotakan toimitus poimi suurimmat trendit:

Dux & Lotta Agaton

Stylisti ja sisustusarkkitehti Lotta Agatonia puhuttelevat ajattomat muodot sekä hienostunut mutta kutsuva tyyli, jossa liki utuiset sävyt korvaavat äkkiväärät kontrastit. Hän esitteli näkemyksensä sisustamassaan näyttelyssä, jossa vuode- ja kalustevalmistaja Dux esitteli sekä uusia tuotteitaan että klassikoitaan. Paikkana oli Scenkonstmuseet.

Moderni Marokko

Marrakech Design on pankkiireina uransa luoneen pariskunnan perustama yritys, joka yhdistää uudet kuviot Etelä-Ranskassa 1800-luvulla kehitettyyn sementtilaattojen valmistustekniikkaan. Tekniikka on voimissaan Marokossa, jossa laatat valmistetaan. Monica Försterin debyyttikokoelmat firmalle ovat väritutkielman omainen The Four Elements ja Art Nouveaun kaarista innoittunut Breaking the Waves.

Seinälle tai pöydälle

Seinävalaisimet ovat olleet pitkään lähes unohdettuja kodinsisustamisessa – lukuun ottamatta tekniseltä näyttäviä kohdevalaisimia. Nyt markkinoille on tullut useita uusia ja silmää hiveleviä malleja, kuten Signe Hytten Andtraditionille suunnittelema Journey, joka on samalla sekä pöytä- että seinävalaisin.

Rakenne esiin

Saarnirunko ja nahkapunos tekevät Alexander Lervikin Harper-sohvasta kepeän ja ilmavan. Lervik on halunnut jo pitkään käyttää samanlaisia nahkapunoksia kuin 40-50-luvun tanskalaiset suunnittelijat, ja sai vihdoin tilaisuuden siihen Addean ansiosta. Sohva tulee tuotantoon syksyllä.

Punottuna parempi

Mia Cullinin Fay on jännä yhdistelmä koristeellisuutta ja pelkistettyjä linjoja sekä käsityömäisyyttä, inspiraationa 70-luvun käsilaukut ja vyöt punoksineen. Punotusta nahasta tehty istuin yhdistyy kevyeen puurunkoon. Valmistaja on Adea.

Vaakatasoon

Woudin Level-päivävuoteessa (joita muuten näkyy liki jokaisen valmistajan mallistossa!) kelpaa lekotella hetkinen nahalla verhoillun patjan päällä. Mallista on kaksi versiota: kokomusta ja sellainen, jossa puuosat ovat vaaleat ja nahkapatja konjakinvärinen.

Arkkitehtuuria lattialle

Please wait to be seated on tanskalainen brändi, jolla on huomiota herättäviä kalusteita. Arqui-mattokokoelma koostuu käsin kudotuista villa-viskoosimatoista, jotka sopivat myös ryijyn tapaan käytettäviksi. Kuviointi on abstraktia ja saanut alkunsa tuntemattomista paikoista ja tiloista otetuista arkkitehtuurikuvista.

Kaksi yhdessä

Fumie Shibatan Woudille suunnittelema Yoko/Tate on kätevä kirjatuen ja hyllyn yhdistelmä. Yoko tarkoittaa horisontaalista ja Tate horisontaalista.

Lentävä vuode?

Ruotsalaisen Carpe Diem Bedsin eri asentoihin säädettävä ja hierova sänkymalli Vindö näyttää uhmaavan painovoimaa. Perinteisten jalkojen sijasta vuode lepää yhden pilarirakenteen varassa. Vuoteen toimintoja voi ohjata omalla äänellä.

Kehyksestä kiinni

Designstudio Kauppi & Kaupin haapapuisen Greenframen voi viedä antamaan valoa ja vihertunnelmaa myös sinne, missä päivänvaloa ei ole tarpeeksi. Valmistaja on Glimakra.

Sadepäivän valo

Uuden tanskalaisen valaisinfirman Nuuran Anoli-valaisimet ovat kuin vesipisaroita. Sifie Referin suunnittelemien valaisimien kuvut ovat suupuhallettua lasia.

Mökkitunnelmia

Joanna Laajisto on suunnitellut monikäyttöisiä saarnikalusteita Villa Airistoon, Turun saaristossa ensi kesänä avattavaan aamiaismajoitukseen. Kukin toimii sivupöytänä, jakkarana ja penkkinä. Pohjoismaista muotoilua tuottavan Made By Choicen kalusteet pääsevät myös vähittäismyyntiin.

Loistava Tynell

Paavo Tynellin valaisimia on tullut ensi kertaa uustuotantoon. Asialla on suomalaisfirmojen sijaan tanskalainen Gubi, jonka valikoimassa on muitakin kansainvälisen tason klassikoita. Ensi mallit ovat riippuvalaisimet 1965 ja A1965, pöytävalaisin Simpukka 5321, lattiavalaisin 9602 ja seinävalaisin 9464.

Pallo on pop

Pallonmuotoisia valaisimia ei voi olla huomaamatta tällä hetkellä. Menun ehdotus on Phare, johdoton ja USB-ladattava alumiinivartinen valaisin.

Kuusikymppinen

Arne Jacobsenin iätön Muna-tuoli on 60-vuotias, samoin sen kaverit Joutsen ja Pisara. Merkkipaalun kunniaksi Fritz Hansen on teettänyt niistä 1958 kappaleen erikoiserät. Jalat on kullattu 23 karaatin kullalla, ja Muna ja Joutsen on verhoiltu käsittelemättömällä Pure-nahalla, joka patinoituu iän ja käytön myötä.

Symmetrian voima

Fogian tasapainoinen Hawu-hylly on sveitsiläisen Diiis-designstudion käsialaa. Runko on metallia, tasot puuta, ja kokonaisuus on paketoitavissa hyvin pieneen tilaan kuljetusta varten.

Ulos sateella

Nordvink-tiimin suunnittelema Urt on kastelukannun ja yrttilaatikon muodostama pari, jossa on hauskaa kasarihenkeä. Muovisen kannun voi kiinnittää parvekkeen kaiteelle sadeveden keräämiseksi. Tuotteet ovat Danishdesignmakersin uutuuksia.

Kommentoi »