Leivo leipä isälle! Mikä olisi parempaa kuin herätä isänpäivän aamuna sämpylöiden tai pataleivän tuoksuun?
Ruoka
Leivo leipä isälle! Mikä olisi parempaa kuin herätä isänpäivän aamuna sämpylöiden tai pataleivän tuoksuun?
Pääseekö isä herkuttelemaan yön yli kohoavilla sämpylöillä? Vai ihastuttaako isänpäiväpöydässä superkaunis punajuurifocaccia? Leivo isälle tuoksuva lahja.
Julkaistu 9.11.2021
Meillä kotona

Aamusämpylät käden käänteessä

Joko olet hurahtanut yön yli kohoaviin sämpylöihin? Ei ole nerokkaampaa keksintöä: tee taikina illalla, nosta se yöksi jääkaappiin ja pyörittele sämpylät aamulla valmiiksi. "Tuli erittäin maukkaat sämpylät", kehuu lukijamme. Yön yli -sämpylöiden ohjeen saat täältä. Kokeile myös yön yli sämpylöiden juuresversioita.

Yön yli -juuressämpylät syntyvät aamulla pikaisesti, kun nostat nokareet pellille ja työnnät uuniin.

Isä saa herätä pataleivän tuoksuun

Kuohkea ja rapeapintainen pataleipä valmistuu todella helposti. Tätä ohjetta lukijamme rakastavat: "Todella helppotekoinen ja maukas leipä", "Elämäni paras itse leipoma leipä!" ja "Helppoa ja muunneltavissa. Niin hyvää ettei sanotuksi saa!".

Pikasämpylät päivänsankarin iloksi

Ei vaivaamista, ei kohottamista. Soodasämpylät ovat kärsimättömän (tai kiireisen) leipurin unelma. Sekoita, muotoile ja paista.

Leipä kuin kukkakimppu

Punajuurifocacciaan joudut näkemään hieman enemmän vaivaa, mutta lopputulos on kuin taideteos! Tätä leipää isä ei voi olla arvostamatta.

Maistuisiko isälle voileipäkakku?

Kuka sanoi, että voileipäkakun kasaaminen on hankalaa? Tee voileipäkakku bloggaajamme Mika Rampan tavoin rengasvuokaan. "Kerrankin onnistuin voileipäkakun teossa, kun tein tällä reseptillä! Aiemmin ollut aina liian kuivaa. Teen tätä vastakin", ohjetta testannut kirjoittaa.

Söpöt voileipäkakkuleivokset maistuvat isänpäivän pikkusuolaisina

Soseuta punajuuri- ja hernetahnan ainekset ja lado täytteet vuokaan kerroksittain leipäviipaleiden kanssa – suloiset voileipäkakkuleivokset valmistuvat vähällä vaivalla.

Haluavatko lapsetkin osallistua? Superhelpot ja nostalgiset teeleivät sopivat loistavasti yhdessä leivottaviksi.

Kommentoi »