Leivo laskiainen
Ruoka
Leivo laskiainen
Laskiaisen itseoikeutettu leivonnainen on muhkean pöyhkeä pulla. Talviulkoilun virkistämiä voi ilahduttaa myös höyhenen kevyillä tuulihatuilla tai mehevällä rommirusina-suklaakakulla.

Perinteiset pullat
Valmista 5 desilitran pullataikinasta 16 muhkeaa pullaa ja täyte ne mantelimassalla tai marjahillolla ja kermavaahdolla. Kermavaahtoa voi raikastaa rahkalla, joko maustamattomalla tai jollain rahkavalikoiman makuvaihtoehdolla.
Pullaa koko porukalle
Laskiaispullan voi leipoa myös rinkiläksi, sisaruspullaksi. Täytteenä tässä ohjeessa on mansikka-tuorejuustorahka.
Marjaisat tuulihatut
Valmista tuulihatut ja täyte, vaikka jo edellisenä päivänä, mutta täytä vasta juuri ennen tarjoilua. Mustaherukoista, vaniljarahkasta ja kermasta tehty täyte sopii myös laskiaispullan sisään.
Rommi-rusinasuklaakakku
Mehevä kakku on mainio leivonnainen, joka säilyy mehevänä useammankin päivän, jos vain malttaa. Kakku valmistuu käden käänteessä, mutta rusinoiden maustamiseen rommissa kannattaa käyttää aikaa ainakin yön yli.