Kotivinkki

Laulaja Arja Koriseva kaivaa vapaalla esiin raivaussahan – ”Metsähommissa näkyy heti työn jälki”

Laulaja Arja Koriseva kaivaa vapaalla esiin raivaussahan – ”Metsähommissa näkyy heti työn jälki”
Laulaja Arja Koriseva opettelee raivaussahan käyttöä. Hän sai sen uskollisilta faneiltaan 30-vuotistaiteilijalahjaksi. Kotona illat sujuvat takkatulen ääressä neuloen ja penkkiurheillen. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 11.6.2020

Ihan paras oivallus

Tajusin jo nuorena, että laulamista pitää opiskella. Pyrin 17-vuotiaana opiskelemaan klassista laulua Keski-Suomen konservatorioon Jyväskylään ja pääsin sinne nuorimpana oppilaana. Jatkoin lauluopintoja säännöllisesti seitsemän vuotta myös opiskellessani luokanopettajaksi. Ääntä pitää koko ajan huoltaa ja kehittää.

Ihan paras paikka kotona

Istuskelen usein päivän päätteeksi takkatulen ääressä nojatuolissa. Tuli voimaannuttaa ja rentouttaa minua aina. Monesti neulon samalla jotain ja katson telkkua. Seuraan paljon urheilua, kaikki lajit kelpaavat.

Ihan paras kaveri

Ruskea labradorinnoutajamme Bruno on vilpitön kaveri. Se osoittaa tunteensa todella hienosti ja osaa olla kiitollinen. Se näyttää sekä onnellisuuden että pettymyksen tunteensa. Isän- ja äitienpäivänä sekin saa tulla meidän sänkyyn, mutta vain silloin. Bruno on sängyssä jopa vähän nolona, pohtii, että käsittikö hän tämän nyt oikein.

Ihan paras yllätys

Sain uskollisilta faneilta raivaussahan terän 30-vuotistaiteilijalahjaksi. He tiesivät, että alan seuraavaksi opetella raivaussahan käyttöä. Minulla on jo turvasaappaat, turvahousut, kypärä ja kuulosuojaimet. Metsähommat kiehtovat, koska siinä näkyy heti työn jälki.

Ihan paras valinta

Olen onnellinen, että valitsin Fortuna-orkesterin 30 vuotta sitten, taiteilijaurani alussa. Se on ollut yksi avainjuttu suosiooni: taitava orkesteri ja huumorintajuiset ja esiintymistaitoiset loistotyypit. Tehtiin yhdessä työtä kymmenisen vuotta suurella sydämellä ja kunnianhimolla.

Ihan paras tapa laulaa

Kun koko kehosi resonoi ja soitatat ääntä kehossasi ja tunnet, miten se soi sinussa. Silloin saa ääneen mukaan myös tunteen, sielukkuuden ja sävyt.

Paras…

Ruoka: Kaikki kana- ja rapuruoat

Juoma: Kuohuviini

Tuoksu: Ulkoilmanraikas pyykki

Matkakohde: Ylläs

Kulkupeli: Volvo

Keittiöväline: Tehosekoitin

Kirja: Paulo Coelhon Valon soturin käsikirja

Vaate: Joustava ja lämmin

Kosmetiikkatuote: Diego Dalla Palma -voide

Musiikki: Kotimainen

Biisi: Majankanvartija

Artisti: Menopaussin mimmit

Ravintola: Sun Toive

Jäätelö: Vadelmasuklaa

Kaupunki: Jyväskylä

Vuodenaika: Kesä

Huonekalu: Oma iso sänky

Aamupala: Smoothie

Jälkiruoka: Mustikkakukko vaniljajäätelöllä

Mauste: Inkivääri

Iltarutiini: Iltasauna

Kommentoi »