Kotivinkki

Lattiatyyny räsymatostaLattiatyyny räsymatosta

Räsymatoista voi valmistaa tyylikkään ja napakan lattiatyynyn, jonka päällä mahtuu istumaan useampikin retkeläinen. Japanilaishenkinen puuvillakangas tyynyn saumoissa terävöittää hempeitä sävyjä.
Teksti Elina Vikman

Näitä tarvitset: *1 valkoinen ja 1 marjapuuron-punainen räsymatto (60 x 90 cm) tai yksi pitempi matto *pala puuvillakangasta sauma-kohtien päälle *silmäneula ja vahvaa lankaa (esimerkiksi muliinilankaa) *nuppineuloja *sakset ja silitysrauta

Tee näin: 1. Ompele matot päistä renkaaksi lujilla ja tiheillä käsipistoilla niin, että hapsut jäävät sisäpuolelle.

2. Päätä kuinka paljon kaksivärisyys näkyy, silitä käsin taitteet tyynyn sivuille ja ompele pitkä sauma umpeen käsipistoin.

3. Leikkaa puuvillasta 60 cm pitkä ja 10 cm leveä suikale. Silitä pitkien sivujen saumanvarat nurjalle. Kiinnitä suikale sauman päälle nuppineuloilla ja ompele reunoista mattoon kiinni.

4. Leikkaa kaksi 95 cm pitkää ja 18 cm leveää suikaletta. Silitä suikaleiden saumanvarat pitkillä sivuilla nurjalle kuten edellä. Aseta suikale ommellun sauman päälle symmetrisesti nuppineuloilla ja ompele reunasta kiinni mattoon. Käännä suikaleen molemmat päät siististi sisään.

5. Täytä jättityyny kahdella tyynyllä tai valmista sisustyyny puuvillasta ja täytä rouheella. Ompele pujotusaukko kiinni. Ompele kangassuikale sauman päälle kuten edellä.

Kuva Jeppe Tuomainen

Julkaistu: 26.5.2010