Lasten villasukat – 8 suloista ohjetta, joilla neulot lapsen uudet lempisukat
Sukkaohjeet
Lasten villasukat – 8 suloista ohjetta, joilla neulot lapsen uudet lempisukat
Lasten villasukat tuovat paljon iloa, kun ne neulotaan käyttäjälle mieleisiksi. Jutustamme löydät ohjeet esimerkiksi siilien ystävälle, pienelle ballerinalle ja pupufanille.
25.10.2023
 |
Meillä kotona

1. Pehmoiset siilit

Näiden siilien piikit eivät pistele vaan saavat taatusti hymyn huulille. Sukat neulotaan kahdesta erivärisestä langasta, ja piikit tehdään virkkaamalla ketjusilmukkaketjuja. Lopuksi sukat viimeistellään silmillä ja kuonolla. Ohjeesta löytyy kolme kokoa: 22, 26 ja 30. Ota talteen siilisukkien ohje!

2. Pikku ballerinan toivesukat

Tossusukat ovat niin suloiset, että sukkien käyttäjä saattaa haluta ne kurahousujenkin alle. Ohuesta langasta neulotut sukat mahtuvatkin hyvin myös kenkien sisälle. Teräosan vaaleanpunainen ja musta osa neulotaan erikseen tasona ja ommellaan lopuksi yhteen. Ohjeessa on kaksi kokoa: 24/25 ja 26/27. Nappaa ballerinasukkien ohje!

3. Koirien kaverille

Dalmatialaissukkien veikeä ilme syntyy korvien, silmien sekä koirarodulle tunnusomaisten täplien avulla. Ohjeessa on viisi kokoa: neljä lapselle (22, 26, 30 ja 35) ja yksi aikuiselle. Katso dalmatialaissukkien ohje täältä!

4. Miau, mitkä sukat!

Kissafani ihastuu näihin sukkiin, joiden kuvio yhdistyy kokonaiseksi laittamalla jalat yhteen. Sukat neulotaan ensin valmiiksi yksivärisenä, minkä jälkeen kuvio kirjotaan silmukoita jäljitellen. Lopuksi katti saa vielä muutaman viiksikarvan. Ohjeessa on yhteensä neljä kokoa: kolme lapselle (22, 26 ja 30) ja yksi aikuiselle kissojen ystävälle. Nappaa kissasukkien ohje!

5. Pienelle pupuselle

Näistä suloisista sukista ei voi olla tykkäämättä! Kahdella värillä neulottavien pupusien vahvistettu kantapää lisää sukkien käyttöikää. Pupu saa töpöhännän pienestä tupsusta. Erikseen neulottavat korvat voi koristella paljeteilla. Ohjeessa on kaksi kokoa: lapselle ja aikuiselle. Pupusukkien ohjeen löydät täältä.

6. Palmikoin koristeltu

Palmikkosukkien reilunmittainen varsi lämmittää pohkeita myöten. Etuosaa koristaa leveä palmikkoraita. Ohjeessa on yhteensä neljä kokoa: kaksi lapselle ja kaksi aikuiselle miehelle, joten voit neuloa samanlaiset sukat isälle ja pojalle. Kurkkaa palmikkosukkien ohje täältä.

7. Superhelpot banaanit

Hauskat banaanisukat ovat kätevät etenkin lapsella, jonka jalka kasvaa kovaa vauhtia. Sukat neulotaan yhtenä putkena ilman kantapäätä, joten ne mukautuvat erikokoisiin jalkoihin. Koska sukissa ei ole kantapäätä, niitä ei kannata tehdä ulkoilusukiksi vaan sisätiloissa viilettämiseen. Ohjeessa on aloitussilmukat koosta 22 alkaen. Sukkiin ei tehdä kavennuksia eli ohjetta on helppo muokata halutun koon mukaan. Katso banaanisukkien ohje!

8. Raidoilla, ruseteilla vai ruusuilla?

Vauvan töppöset valmistuvat nopeasti, ja niihin saa kivasti kulumaan pieniä lankanöttösiä. Jutustamme löydät kolme erilaista ohjetta, joilla teet raidoilla, ruseteilla tai ruusuilla koristellut tossut. Ohjeissa on koot vastasyntyneestä taaperoikäiselle. Katso ohjeet vauvan tossuihin.

Kommentoi »