Lasten keinutuoli kasvatti korvat
Tee itse
Lasten keinutuoli kasvatti korvat
Lasten keinutuoli sai uuden ilmeen maalin ja valmiiden sisustustarrojen avulla. Voit loihtia eläinkuvioinnin myös alusta asti itse mustalla kontaktimuovilla tai sapluunoilla ja maalilla.
17.4.2015
 |
Kotivinkki

Näitä tarvitset

lasten keinutuolin (tai muun uudistusta kaipaavan puukalusteen) hiekkapaperia puukittiä valkoista ja mustaa kalustemaalia siveltimen sakset ja kynän Haru the Happy Bear -sisustustarrasetin tai mustaa kontaktimuovia teippiä 4 mm paksua vanerilevyä kuviosahan lastan tai pankkikortin ruuveja tai epoksiliimaa

Tee näin

1. Hio keinutuolin vanha maalipinta ja kittaa kolot. Maalaa tuoli valkoisella ja käsinojat mustalla kalustemaalilla. 

2. Leikkaa korvan malli irti tarra-arkista.

3. Piirrä korvan ääriviivat mallia apuna käyttäen vanerilevylle. Lisää alareunaan pituutta noin 5 cm kiinnitystä varten. Sahaa irti, hio reunat ja maalaa valkoisella kalustemaalilla.

4. Painele tarraa ennen kiinnittämistä kädellä tai esimerkiksi pankkikortilla, jotta siirtokalvo tarttuu kunnolla kiinni kuvioon. Poista suojapaperi.

5. Sijoita tarra oikeaan kohtaan ja aloita siirtokalvon poisto varovasti. Silitä samalla pintaa tasaiseksi pankkikortilla tai lastalla.

6. Kiinnitä valmiit korvat  keinuun epoksiliimalla tai ruuveilla.

7. Sommittele loput nallen tarrat tuoliin (ks. ensimmäinen kuva). Sommittele koko kuva keinuun, ennen kuin liimaat tarrat. Kiinnitä ne teipillä haluamaasi paikkaan ja irrota suojapaperit. 

Viritä ideaa

1. Loihdi kuvioita sapluunoilla. Tee sapluuna itse paksusta kalvosta tai osta valmiina. Kiinnitä kuvio teipillä pintaan. Töpötä maali sienellä ja poista kalvo, kun maali on kuivunut.

2. Leikkaa tapeteista kuvioita ja kiinnitä ne tapettiliimalla. Kun liima on kuivunut, lakkaa pinta.

3. Osta erivärisiä kontaktimuoveja ja leikkaa niistä haluamiasi kuvioita pinnoille.

Huom. Vinyylitarroja ei voi kiinnittää uudelleen liimaamisen jälkeen. Tarrat kiinnittyvät parhaiten sileille, puhtaille ja kuiville pinnoille.

Kommentoi »