Lasiterassi pidentää kesää jopa kuukausilla – katso upeat ideat omaan keitaaseesi!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Nordrum
Lasiterassi pidentää kesää jopa kuukausilla – katso upeat ideat omaan keitaaseesi!
Kun talossa on lasiterassi, voi kesän aloittaa aiemmin ja lopettaa myöhemmin. Lasiterassille löytyy monta käyttötarkoitusta eri vuodenaikoina ja sen lämpöä voi säädellä tarpeen mukaan. Katso ihanat lasiterassi-ideat ja äänestä suosikkiasi!
Julkaistu 17.3.2022

Lasiterassi pidentää meidän kesäkauttamme, ja jo maaliskuussa lasiterassi voi olla hyötykäytössä. Lasitetulla terassilla tarkenee grillailla ja nautiskella auringonvalosta, vaikka yöt olisivatkin vielä kylmiä. Lasiterassin eristyksen voi valita sen käytön mukaan: jos sitä käytetään läpi vuoden, siihen on syytä tehdä vahvempi eristys, kesäkäytössä olevaan lasiterassiin ei eristystä tarvita. Talvikäytössä olevasta lasiterassista voi tehdä vaikka viherhuoneen, mutta silloin sinne on asennettava hyvän eristyksen lisäksi myös jonkinlainen lämmitys.

Hyvä – ja tärkein – syy hankkia lasiterassi on Suomen arvaamaton sää. Lasiterassi antaa mahdollisuuden terassikauden neljään vuodenaikaan: tietysti kesään, mutta myös pidennettyyn kesään, kevääseen ja syksyyn sekä myös talveen.

Koleina kesinä lasiterassi tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa ulkona ja suojassa sateelta. Toisaalta lämpiminä päivinä lasiterassi voi olla kuin yksi lisähuone taloon, jossa voi harrastaa, syödä, järjestää juhlia tai vaikka tehdä töitä. Laseilla suojattu terassi voi olla käytössä koko päivän. Lasiterassi on hyvä paikka myös treenata tai viettää vaikka ulkoilma-elokuvailtaa. Hyvin eristetty lasiterassi toimii tarvittaessa myös vierashuoneena.

Lasiterassi tuo lisätilaa taloon ja sitä voi käyttää hyvin moniin tarkoituksiin: vaikka vain oleskeluun, mutta myös harrastamiseen, työntekoon ja grillijuhliin säällä kuin säällä.

Valitse lasiterassi vuodenajan ja käyttötarpeen mukaan

Lasiterassi kannattaa suunnitella omien tarpeiden mukaan: joko kesäkäyttöön touko–syyskuulle, jolloin lasiterassi suojaa sateelta ja tuulelta. Pidennettyyn kesään, huhti–syyskuulle, tarkoitetussa lasiterassissa lasit ovat energialasia, joka päästää sisään lämpimän aurinkoenergian ja pitää lämmön tallessa paremmin kuin normaali lasi. Kevät- tai syksymalli voi olla käytössä maaliskuulta lokakuulle. Se on tehokkaammin eristävä lasiterassi, joka mahdollistaa monipuolisen käytön. Ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu talvimalli mahdollistaa +10 asteen jatkuvan ylläpitolämpötilan.

Lasiterassi voi tuntua kertainvestointina isolta hankinnalta, mutta pitää muistaa, että se myös nostaa talon arvoa kiinteistönvälittäjien mukaan jopa 20 000 eurolla lasiterassin koosta riippuen.

Nordrumin lasiterasseihin voi valita lasielementtien ja katon eristyskyvyn käyttötarpeen mukaan. Talvikäytössä oleville lasiterasseille kattoon kuuluu 50 millimetrin kennomuovikatto ja kaksinkertaiset turvalasit, joiden välissä on argonkaasulla täytetty 15 millimetrin ilmarako. Kesämalleissa katto on 10–16 millimetrin paksuista kennomuovia ja lasielementeissä on yksinkertainen 4 millimetrin turvalasi.

Lasiterassin ei tarvitse aina olla talon kyljessä kiinni, vaan se toimii erinomaisesti myös erillisenä kesähuoneena.

Jos unelmoit lasiterassista, kannattaa suunnittelu aloittaa yhdessä lasiterassiasiantuntijoiden kanssa, jotka opastavat, neuvovat ja ideoivat puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisesti Nordrumin Vantaanportin myyntinäyttelyssä. Lasiterassin tilaaminen on helppoa: sen voi tilata suoraan verkosta nordrum.com tai olemalla yhteydessä Nordrumin asiakaspalveluun.

Lasiterassit toimitetaan kätevinä rakennuspaketteina, jotka voi asentaa joko itse tai ammattilaisen avustuksella. Kokonaiset lasiterassit sisältävät lasielementit, rungon, katon ja paneeliosiot. Lasiterassien rungot on valmistettu liimapuusta. Kattovaihtoehdoksi voi valita kennomuovi- tai peltikaton, ja joihinkin malleihin on saatavana myös lasikatto. Kennomuovi sopii lujuutensa ja eristyskykyjensä ansiosta erinomaisesti kattomateriaaliksi, sillä se takaa mukavan lämpötilan, sopivan valoisuuden ja pitkän käyttöiän. Kennomuovikatolla varustettu lasiterassi ei lämpene tulikuumaksi kovillakaan helteillä ja tilan lämpötila on helpompi ylläpitää tasaisena ja sopivana. Kennomuovi myös eristää hyvin kylmien puhureiden aikana.

Lasiterassin suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä sen ilmettä taloon sopivaksi: vanhempaan omakotitaloon sopii paremmin veranta-tyyppinen ratkaisu, kun taas modernin talon pihapiiriin, jossa on laaja terassialue, sopii esimerkiksi erillinen lasiterassi, joka voi toimia kesämajana tai vaikka uima-allashuoneena.

Nordrumilla on myös asentajaverkosto. Lasiterasseja toimitetaan ympäri Suomea suoraan kotiovelle. Rahti määräytyy toimituksen painon ja postinumeron mukaan. Varastotuotteilla on 2–4 viikon toimitusaika, tehdastuotteilla hieman pidempi.

1 kommentti