Tavallisen ihana lapsiperheen rivitalokoti: pirteitä tehovärejä ja muistoilla maalattu portaikko!
Sisustus
Tavallisen ihana lapsiperheen rivitalokoti: pirteitä tehovärejä ja muistoilla maalattu portaikko!
Laura Heiskanen innostui sisustussuunnittelun opinnoista niin paljon, että perusti naapurinsa kanssa sisustusnettikaupan. Oman kodin sisustuskin meni uusiksi ja huoneet saivat oman tehovärinsä.
Julkaistu 4.4.2019
Kotivinkki

Sisustussuunnittelijan opinnoista se alkoi. Laura Heiskanen valmistui ensin vuonna 2012 sisustusassistentiksi ja seuraavana vuonna sisustussuunnittelijaksi. Sitten Laura innostui sisustamisesta niin perusteellisesti, että kesällä 2016 hän perusti nettikaupan yhdessä naapurin Piian kanssa.

Interiortoday.fin valikoima on keskittynyt brittiläisiin brändeihin ja pikkutavaraan. Suosikkituotteita ovat tyynyt, astiat, kellot, muistitaulut ja naulakot. Nettikaupan ja opintojen myötä myös oma koti meni uusiksi kerralla.

Keittiön verhot ovat Annon. Seinälle Laura laittoi Stringin mustan Pocket-hyllyn, josta löytyi paikka kauniille pikkutavaroille.
Pitkulaisen keittiön ikkunan eteen mahtuu mukavasti ruokapöytä. Valkoiseen keittiöön tuovat väriä kuviolliset verhot.

Millainen naapuriyhteisö teillä on, kun yrityksiäkin perustetaan yhdessä?

Melkein kaikissa rivitaloyhtiömme kodeissa asuu lapsia, ja alue on kuin tehty lapsiperheen sosiaaliseen elämään. Yhteiset kahvituokiot ovat jokapäiväistä arkea. Tutustuin naapurin Piiaan, ja huomasimme, että molemmilla on kova kiinnostus sisustamiseen. Niinpä päätimme perustaa yhdessä sisustusesineitä myyvän nettikaupan.

Miten päädyitte tänne Pirkkalaan rivitalokotiin?

Minä ja mieheni Ville-Matti asuimme ennen Hervannassa vuokralla, mutta kun Pyry syntyi, kaipasimme lisää tilaa. Ostimme tämän rivitaloasunnon Pirkkalasta, ja täällä perhe kasvoi Pii-pojalla ja Isla-tyttärellä.

Koti sopii lapsiperheelle. Alakerrassa ovat keittiö ja ruokatila sekä olohuone ja aula. Yläkertaan sijoittuvat aulan lisäksi lastenhuone, vierashuone, makuuhuone sekä kylpyhuone ja sauna.

Olohuoneen seinää koristaa julisteasetelma. Tyynyt ovat omasta nettikaupasta, H&M Homesta ja Finlaysonilta. Jalkavalaisin on Jotexilta. Vihreä keinutuoli on peritty.
Olohuoneen Maskun Bellus-kulmasohvaan mahtuu koko perhe löhöilemään ja viettämään aikaa yhdessä. Sohvapöytä löytyi kirpputorilta. Laura lukee Pyrylle, 6, Piille, 4, ja Islalle, 2.
Kun puinen portaikko maalattiin valkoiseksi, muuttui koko kodin ilme. Portaat 3, 7 ja 11 on maalattu mustiksi, sillä pariskunnan hääpäivä oli 30.7.2011. Laura hyödynsi hukkatilan ja sijoitti työpisteensä portaikon alle. Billnäsin vanha pöytä on ollut perheessä pitkään. Tuoli on Hayn.

Kotinne on täynnä värejä. Miten olet järjestellyt värit?

Kotimme on yhdistelmä mustaa, valkoista, harmaata ja kirkkaita värejä. Jokaisessa huoneessa on tehoväri: lapsilla keltainen, makuuhuoneessa tummansininen ja keittiössä oranssi. Olohuoneessa on muutama vaaleanpunainen sohvatyyny ja vihreä lasten keinutuoli.

Kun tavarat sopivat yhteen, paikkoja voi vaihtaa huoneesta toiseen.

Vaihdat usein tavaroiden ja kalusteiden järjestystä, miksi?

Oman kodin sisustaminen on ihanaa, koska olen kokeileva ja vaihtelunhaluinen. Pikkutavarat vaihtavat paikkaa usein, ja tyynyjen kuosit vaihtuvat. Silloin koko kodin ilme muuttuu. Isommat kalusteet ovat meillä pysyviä valintoja: sohvaa ja ruokapöytää en vaihda usein. Verhotkin pysyvät.

On hauskaa, kun tavarat sopivat yhteen niin, että niiden paikkoja voi vaihdella vaikka olohuoneesta makuuhuoneeseen ja päinvastoin. Ongelmana on nyt tavarapaljous, ja suunnittelen juuri säilytysratkaisujen lisäämistä. Kaipaan lisää kaappitilaa, sillä en mielelläni luovu tavaroista, joilla uskon vielä olevan käyttöä.

Laatikostot ovat Ikean kenkäkaappeja, joista voi tehdä kapeaan tilaan sopivan lipaston. Aulan seinään Laura valitsi Elloksen mustavalkoisen tapetin. Hello-naulakko ja kello ovat omasta nettikaupasta. Taululistoille Laura kokosi perheen kuvia kehyksissä.
Olohuoneen taustaseinälle Laura valitsi valokuvatapetin Netraudasta. Prada Marfa ­juliste on hankittu Deseniosta.
Pii leikkii olohuoneessa, johon Laura-­äiti on kerännyt taidetta. Seinähyllyllä on Janne Laineen vedoksia Islannista.
Makuuhuoneen tehokeinona on tapetti, jonka Laura valitsi Vallilan mallistosta. Laura pitää värikkäästä petauksesta.

Sisustat yhdistämällä uutta ja vanhaa. Mitä se tuo mielestäsi sisustukseen?

Yhdistän mielelläni edullista ja kalliimpaa, designia ja kirpputorilöytöjä. Uskon siihen, että kerroksellisuus tuo rikkautta, ja kodin tunnelma syntyy erilaisten asioiden ja aikakausien yhdistämisestä.

Mistä haaveilet sisustukseen liittyen?

Haaveilen sisustussuunnittelijan töistä, joita voisin tehdä oman nettikaupan ohella. Kodin sisustuksessa romanttinen tyyli ei sovi meille, mutta fiftarityyli yhdistettynä nykypäivään innostaa minua. Haaveilenkin 1950-luvun senkistä, jolle olisi paikka ja tarve olohuoneessa. Unelmoin vielä joskus hankkivani Artekin Mehiläispesä-valaisimen.

Lastenhuoneen kerrossänky on Jyskistä. Taustalla näkyvän vanhempien makuuhuoneen maisemaverhot tuovat raikkautta. Verhot ovat Vallilan.
Lastenhuoneen harmaa tyyny on Lauran omasta kaupasta ja kellotyyny on Wooufin.
Ikean avohyllyissä kivannäköiset lelut saavat olla esillä.
Lastenhuoneen seinät on maalattu keltaisella ja harmaalla. Tasapainoa värikkyydelle antavat hillityt verhot.

Rakkain kalusteesi on vanha kirjoituspöytä. Mikä sen tarina on?

Se on Billnäsin vanha kirjoituspöytä, jonka olen sijoittanut työpisteekseni portaiden alle. Äitini oli pitkään sihteerinä asianajotoimistossa ja sai pöydän, kun toimisto muutti pienempiin tiloihin. Kontrastina vanhalle pöydälle on moderni Hayn tuoli, jonka toivoin ja sain syntymäpäivälahjaksi.

Perheen reilut 90-neliöinen rivitalokoti sijaitsee Tampereen naapurikunnassa Pirkkalassa. Naapurustossa on seuraa sekä lapsille että lasten vanhemmille.

Juttua muokattu 5.4. klo 11.55: Pirkkala on itsenäinen kunta, toisin kuin viimeisessä kuvatekstissä aiemmin väitettiin. Tieto on nyt korjattu.

1 kommentti