Lankapallo
Tee itse
Lankapallo
Pyöritä pumpulapalloja maton, pakettien, tyynyjen tai kattausten koristeiksi. Helposti ja nopeasti valmistuvia villalankapalloja ei voi olla liikaa!
Julkaistu 2.7.2010
Kotivinkki

Näitä tarvitset: *pahvia *sakset *villalankaa

Tee näin: 1. Leikkaa pahvista 2 kpl reikäleivän mallista kiekkoa. Kiekon halkaisija 7 cm ja reiän halkaisija 3 cm. 2. Ota palloon 12–17 metriä lankaa ja taittele lanka metrin pituiseksi nipuksi. Langan määrä riippuu langan paksuudesta. 3. Kieputa lankanippu reiän kautta yhteen päällystämään puristettuja pahvikiekkoja. 4. Kun kaikki lanka on kiekossa, leikkaa lankalenkit auki ulkoreunasta kiekkojen välistä. 5. Solmi langanpätkä kiekkojen välistä keskikohdan ympärille napakasti (tähän rautalanka kiinnittyy). Poista kiekot ja pallo on muodostunut. 6. Trimmaa saksilla palloon muotoa.

Kuvan pallokoristeen teet näin: 1. Valmista lankapallo. 2. Tee kapeakärkisillä pihdeillä rautalangan päähän koukku, pujota se pallon ympäri kiedottuun solmimisnauhaan ja taivuta koukku kiinni. 3. Taivuta toinen pää kiekuralle pihtejä ja sormia käyttämällä. Voit myös kiinnittää pallon toiseen päähän rautalangan. Taivuta rautalankaa haluamaasi muotoon.

Kuva Ullamaija Hänninen

Katso myös:

Kommentoi »