Uniikki lampunvarjostin syntyy vanhasta lakanasta repimistekniikalla – kurkkaa helppo ohje, jonka avulla onnistut varmasti
Tee itse
Uniikki lampunvarjostin syntyy vanhasta lakanasta repimistekniikalla – kurkkaa helppo ohje, jonka avulla onnistut varmasti
Onko kaappeihisi kertynyt vanhoja puuvillalakanoita, jotka ovat parhaat päivänsä nähneitä tai muuten käyttämättä jääneitä? Revi yksi lakana suikaleiksi ja paloiksi ja liimaa niistä muotin avulla rento lampunvarjostin.
20.9.2022
 |
Meidän Mökki

Lampunvarjostin vanhasta lakanasta – tarvikkeet:

  • napakkaa, valkoista puuvillakangasta, esim. vanha lakana

  • sakset

  • Eri Keeperiä, pikkusivellin ja vettä

  • jumppapallo, tuorekelmua, suojamuovia ja ämpäri

  • vanhan varjostimen kehikko, lampunpidike ja polttimo.

Lampunvarjostin vanhasta lakanasta – ohje:

1. Revi kankaasta noin 10 cm:n suikaleita ja revi ne edelleen 4–6 cm:n levyisiksi paloiksi. Suojaa pöytä, päällystä jumppapallo kelmulla ja nosta pallo ämpäriin. Ohenna liimaa aavistuksen verran vedellä. Sudi liimalla ensimmäinen pala.

2. Jätä keskelle tyhjä tila lampun kantaa varten ja liimaa lappusia kehäksi sen ympärille. Aloita seuraava kerros siten, että kangaspala tulee reilusti edellisen kerroksen päälle. Päällekkäisyys tekee kuvusta tukevan ja jäykän.

3. Jatka palojen liimailua. Palojen koot voivat vaihdella ja mukaan voi tulla myös lakanan ommeltuja saumapaloja. Lopeta palojen liimailu pallon leveimmässä kohdassa tai hieman sen alapuolella.

4. Voit halutessasi jatkaa kupua pallomaisemmaksikin. Jätä valmis kupu kuivumaan lämpimään ja kuivaan paikkaan. Anna liimauksen kuivua vuorokauden ajan.

5. Painele jumppapalloa sivuilta ja nosta pallo irti tuorekelmusta. Jos teet pallomaisemman kuvun, päästä pallosta ilmaa, jotta saat sen pois kuvusta. Irrota kelmu myös kankaisesta kuvusta.

6. Leikkaa roikkuvat langanpätkät ja mahdolliset liimareunat. Päällekkäiset palat tekevät pinnasta elävän ja rennon. Pujota lampunpidike kuvun reiästä ja laita sisäpuolelle tueksi sopivan kupera varjostimen kehikko.

Lakanasuikaleista tehty varjostin ohjaa valoa laajalle alueelle. Valo läpäisee kauniisti myös varjostimen.
Kommentoi »