Kodin lämmittäminen ei ole koskaan ollut yhtä helppoa kuin nyt – valvo ja säädä kännykällä!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Nibe
Kodin lämmittäminen ei ole koskaan ollut yhtä helppoa kuin nyt – valvo ja säädä kännykällä!
Moderni kodin lämmitysjärjestelmä on kaukana hankalasta öljykattilasta tai patterien säätämisestä. Uudet laitteet ovat niin pitkälle automatisoituja, että sinun ei tarvitse tehdä juuri mitään. Öljylämmityksestä luopumiseen on tarjolla myös valtionavustusta.
Julkaistu: 20.8.2020

Kodin energiankulutus on suuri menoerä vuosittain ja tarpeen mukaan tarkasti optimoitu energiankulutus näkyy nopeasti säästyneinä euroina. Etenkin vanhoissa öljylämmitystaloissa energiaremonttia on korkea aika miettiä juuri nyt.

Pientalojen öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja sen korvaamisen ympäristöystävällisemmällä lämmitysmuodolla saa valtionavustusta 2500 euroa tai 4000 euroa. Täysimääräisen avustuksen saa, jos öljylämmitys vaihdetaan esimerkiksi maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun.

Avustusta voidaan myöntää takautuvasti 1.6.2020 jälkeen tehtyihin remontteihin ja sitä voi hakea syksyyn 2022 asti. Lue lisää avustuksista täältä!

Maalämpö sopii Suomen oloihin

Käyttökustannuksiltaan maalämpö on edullinen ja lämpöpumpun invertteriohjauksesta avulla laite säätää itse tehoa tarpeen mukaan. Lisäsäästöä voi saada ottamalla käyttöön pörssisähköohjauksen.

Maalämpöjärjestelmä on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto ja sen käyttäminen on äärimmäisen helppoa. Maalämpö sopii myös suomalaisiin oloihin: auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden, ja tämän uusiutuvan energian lämpöpumppu kerää talteen. Lämmitys maksaa itsensä takaisin alhaisina energiakustannuksina.

Maalämpö on myös hyvä puskuri kohoaville sähkön hinnoille, etenkin jos sähkön hinta nousisi keskieurooppalaiselle tasolle. Maalämpöpumppua voi myös käyttää kesällä kodin viilennykseen – maaviilennys ei kuluta juurikaan sähköä.

Ulkoilmasta lämpöä lattiaan tai pattereihin ilma-vesilämpöpumpulla

Ilma-vesilämpöpumppu sopii kaikenlaisiin kohteisiin, uusiin ja vanhoihin taloihin, pientaloihin ja isoihin kiinteistöihin. Ilma-vesilämpöpumppu on erityisen hyvä vaihtoehto kohteissa, joissa tontille ei voi toteuttaa maalämmön vaatimaa lämmönkeruuputkistoa tai energiakaivoa.

Ilma-vesilämpöpumpussa talon ulkopuolelle sijoitettava yksikkö tiivistää ilmasta lämpöenergiaa, joka siirretään talon sisälle vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitykseen ja lämpimän käyttöveteen. Kaikki NIBE ilma-vesilämpöpumput ovat invertteriohjattuja, joten ne mukauttavat tehoaan tarpeen mukaan. Ne voivat tuottaa lämmityksen lisäksi viilennystä yhdellä ulkoyksiköllä.

Valvo ja hallitse järjestelmääsi mistä vain

NIBE toi huhtikuussa markkinoille uuden lämpöpumppujen S-sarjan, joka tekee kodin lämmittämisestä lapsellisen helppoa ja mukavaa. S-sarjassa on sekä maalämpöpumppuja että ilma-vesilämpöpumppupaketteja. Laitteet on helppo yhdistää nettiin sisäänrakennetun wifin ansiosta. Niitä käytetään joko opastavasta, selkeästä kosketusnäytöstä tai myUplink -etähallintapalvelusta esimerkiksi älypuhelimella – mistä ja milloin vain.

MyUplink:n avulla saa nopeasti ajantasaisen yleiskuvan lämpöpumppujärjestelmän toiminnasta.

MyUplink-sovelluksen avulla voi valvoa ja hallita kodin ja käyttöveden lämmitystä sekä muita järjestelmään liitettyjä toimintoja, kuten NIBE ilmanvaihtoa, viilennystä ja aurinkosähkön tuottoa. Häiriön sattuessa siitä tulee ilmoitus myUplink-palveluun.

Fiksu laite huomioi myös sääennusteen ja arkirutiinit

Automatiikka ohjaa lämmitysjärjestelmää niin kodin lämmityksen kuin käyttövedenkin osalta. Lämmintä vettä pitää tietysti aina olla, mutta jos kotiin on tulossa vaikka suurempi porukka saunomaan, veden lämmitystä voi tilapäisesti lisätä ohjauspaneelista tai vaikka etänä kotimatkalta.

Laitteelle voi antaa luvan huomioida myös sääennusteen tietoja, jolloin se hienosäätää kodin sisälämpötilan mukavimpaan mahdolliseen lämpötilaan – laite ennakoi esimerkiksi nopeasti kiristyvän pakkasen ja lämmittää kotia enemmän.

Lämpötilaa voi säätää myös omien menojen mukaan: lämpötilaa voi laskea hiukan esimerkiksi viikonlopun mökkireissun ajaksi.

Smart Price Adaption -pörssisähköohjauksen avulla taas voi optimoida säästöt eli hyödyntää sähköä silloin kun se on halpaa ja säästää sähköä silloin kuin se on kallista. MyUplinkin välityksellä lämpöpumpulle välitetään Nord Pool Spot -sähköpörssin seuraavan päivän tuntihinnat, minkä mukaan lämmön ja käyttöveden lämmitys optimoidaan. Käyttäjä voi itse päättää, kuinka voimakkaasti sähkön hinta saa vaikuttaa sisälämpötilaan ja käyttöveden lämpötilaan.

NIBE S1255 on invertterimaalämpöpumppu, eli se mukautuu talon energiantarpeeseen ja siinä on optimaalinen vuosihyötysuhde. Laitteessa on sisäänrakennettu 180 litran lämminvesivaraaja.

Kiinnostuitko NIBE S -sarjasta?

NIBE tarjoaa kuluttajille syyskampanjaetuna SAMSUNG Galaxy Tab A 10.1. 4G tabletin, nahkakotelon ja 3 kk myUplink Premium -voucherin kaikille kampanja-aikana 17.8.–20.11.2020 NIBE S1255 maalämpöpumpun tai NIBE POLAR tai SPLIT BOX ilma-vesilämpöpumppupaketin hankkineille (tilaus ja toimitus kampanja-aikana). Klikkaa tästä!

Kommentoi »