Kylve keskellä suomalaisten sielunmaisemaa – katso vinkit rauhoittavan kylpyhuoneen loihtimiseen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: K-Rauta
Kylve keskellä suomalaisten sielunmaisemaa – katso vinkit rauhoittavan kylpyhuoneen loihtimiseen
Metsäkylvystä voi nauttia myös kotona, kun hyödynnät sisustuksessa metsän väreistä, tuoksuista ja äänistä kumpuavia ideoita. Näillä sisustussuunnittelijan vinkeillä teet kylpyhuoneen, jossa mielikin lepää.
Julkaistu: 15.2.2021

Metsällä on rauhoittava, stressiä vähentävä ja verenpainetta alentava vaikutus. Vihreyden keskellä ilma on kosteaa ja tuoksu raikas. Valon siivilöityessä pehmeästi oksien läpi, on tunnelma usein jopa taianomainen. Ei siis ihme, että valtaosa ihmisistä viihtyy metsässä.

– Metsä on meille suomalaisille tuttu paikka, jonka hiljaisuudessa on hyvä olla. Saniaisten ja sammalmättäiden keskellä on helppo hengittää. Mietin, että miksei metsästä voisi nauttia kaikilla aisteilla myös omassa kodissa, sisustussuunnittelija ja stailisti Susanna Vento avaa suunnitelmansa taustoja.

Tällä ohjeella teet rantakivikon, josta voit nauttia ympäri vuoden.

Hänen loihtimassaan kylpyhuoneessa tuoksuvat puu, metsäsammal ja saniainen. Kylvystä voi astua luonnonkiville ja lattian puuritilä muistuttaa laiturista tai pitkospuista.

− Tyyli on tarkoitettu inspiraatioksi metsäisen tunnelman luomiseen. Fantasiakylppäristä voi hakea ideoita esimerkiksi vanhan talon kellaritilaan, jossa valo tulee ylhäältä, Vento vinkkaa.

Tavoitteena ajatonta ja kestävää

Remontoinnissa pinnalla olevia trendejä ovat kestävyys ja luonnollisuus. Tällä hetkellä moni haluaa suunnitella mahdollisimman ajattomia ratkaisuja ja irtautua nopeasta kulutussyklistä.

− Trendinä on, että kulutetaan mahdollisimman vähän ja pidetään kodista huolta. Ei jäljitellä sitä, mitä maailmalla tehdään, vaan luodaan tila, joka tuo itselle hyvän olon. Koti suunnitellaan tukemaan omaa hyvinvointia.

Puutaso ja upotettu puuritilä on mahdollista nikkaroida itse. Katso ohjeet täältä.

Vento kannustaa etenkin kylpyhuoneremontin kohdalla ajattelemaan kestävyyttä, sillä ne ovat isoja hankkeita.

− Nyt halutaan lempeyttä, sammuneita värejä, luonnollisuutta ja pehmeyttä. Kodista ja kylpyhuoneesta halutaan tila, jossa on helppo rauhoittua.

Kylpyhuoneen remontointia suunnitellessa tärkeää kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä kyseessä on märkätila, jonka remonttiin liittyy erilaisia säädöksiä. K-Raudan asiantuntijan avulla suunnittelet ja toteutat kylpyhuoneremontin helposti ja luotettavasti.

Kommentoi »