Kylpyhuonetrendit 2023 – kylpyhuoneessa saa olla väriä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: IDO
Kylpyhuonetrendit 2023 – kylpyhuoneessa saa olla väriä
Kylpyhuone on kodin kalleimpia huoneita, sen suunnitteluun panostetaan ja sen sisustuksessa luotetaan klassikoihin, koska kylpyhuone on pitkäaikainen investointi.
Julkaistu 30.1.2023

Kun tarkemmin miettii, niin kylpyhuone on kodin monikäyttöisimpiä huoneita. Siellä pestään esimerkiksi pyykkiä, vauvan pylly ja koiran kuraiset tassut. Toisaalta kylpyhuone on paikka, missä moni saa olla hetken rauhassa ja ottaa omaa aikaa. Mutta siellä myös nautitaan ja rentoudutaan vaahtokylvyssä kynttilöiden valossa. Kylpyhuoneen vaatimukset ovat siis kovat, sen tulee antaa iloa, kestää kulutusta sekä aikaa.

Klassinen tyyli kylpyhuoneeseen on aina varma valinta, mutta klassisen tyylin ei tarvitse olla tylsä kuten tanskalainen stylisti ja sisustuskonsultti Katrine Roug kertoo.

- Meillä täällä pohjoisessa on pitkät perinteet klassisen tyylin saralla. Klassisen ei kuitenkaan tarvitse olla synonyymi tylsälle. Varsinkin materiaaleissa perinteiset valinnat kestävät usein aikaa laatunsa kuin tyylinsäkin puolesta. Yksi hyvä esimerkki on terrazzo-laatta, jota olen käyttänyt IDOlle suunnittelemissani kylpyhuoneissa, Roug kuvailee.

Kurkkaa Rougin suunnittelemat upeat kylpyhuoneet alta ja inspiroidu ihanista väreistä!

Yellow Traditions – lämmintä puuta ja yllättävä yksityiskohta

Puu ja valkoinen väri ovat olleet kylpyhuoneen ikiaikaiset valinnat, mutta nyt puun sävy on lämmin tammi ja valkoisen rinnalle tai yläpuolelle, on valittu aurinkoinen keltainen väri.

Rohkeaa värien käyttöä kylpyhuoneessa usein arastellaan, koska kaakeleiden ja kalusteiden tulisi olla pitkäikäinen valinta, joihin ei kyllästy muutaman vuoden sisällä. Värien käytössä voi kuitenkin olla luova ja valita niitä pintoihin, jotka on helppo uusia.

Värin käyttö maalattavilla pinnoilla on oivaltava valinta! Keltaiseksi maalattu katto nostaa kylpyhuoneen tunnelman korkeuksiin ja antaa raikkaan yleisvaikutelman. Ja kun keltaiseen kyllästyy, on se helppo maalata uudella värillä.

Green Elegance – tumman ja vaalean harmoninen liitto

Rougin suunnitteleman vihreän kylpyhuoneen kiiltäväpintaiset kaakelit ovat tämän kylpyhuoneen katseenvangitsijoita. Niiden parina ja kontrastina toimii hyvin klassisen valkoiset kalusteet mustine yksityiskohtineen.

Pienet yksityiskohdat, kuten mustat vetimet ja hanat tuovat kylpyhuoneeseen haluttua kontrastia ja särmää.

- Näen tämän kylpyhuoneena, joka sopii monen tyylisiin koteihin ja kestää hyvin aikaa. Mustat vetimet ja hanat tekevät kokonaisuudesta modernin ja viimeistellyn, Roug kuvailee.

Lisää inspiraatiota kylpyhuonesuunnitteluun löydät täältä!

Kaipaatko inspiraatiota suunnitteluun?

Ideoita wc- ja kylpytilojen suunnitteluun voit hakea IDO- ja Geberit-tuotteita esittelevästä kylpyhuonenäyttelystä Vantaalla. Katso näyttelyn aukioloajat täältä. Lisätietoa kylpyhuoneen suunnittelusta löydät myös täältä.

IDO on suomalainen kylpyhuonealan tuotemerkki, jonka juuret ulottuvat 150 vuoden taakse Helsingin Arabiaan. Sen tuotevalikoimaan kuuluvat suihkut, pesualtaat, wc-istuimet, kylpyhuonekalusteet sekä ammeet. IDO-saniteettikeramiikkatuotteet valmistetaan Suomessa Geberit Production Oy:n Tammisaaren tehtaalla, joka on alan ainoa tehdas Suomessa. Geberit-konserni on saniteettitekniikan markkinajohtaja Euroopassa.

Kommentoi »