Avotakka

9 valloittavaa kylpyhuonetrendiä – Nyt nähdään siroja kalusteita, pystyladontaa ja puuta uudella tavalla

9 valloittavaa kylpyhuonetrendiä – Nyt nähdään siroja kalusteita, pystyladontaa ja puuta uudella tavalla
Olisiko aika päästää värillinen wc-pönttö takaisin kylpyhuoneeseen? Kokosimme tuoreet kylpyhuonetrendit ja parhaat vinkit seesteisen kylpykeitaan luomiseen.
Julkaistu: 15.1.2020

1. Ihan muuta kuin neliölaattaa

Suurten laattakokojen lisäksi pinnalla ovat nyt kekseliäät muodot. Muotopalojen sävyjä ja ladontoja muuntelemalla saa aikaan eläväpintaisia ja yksilöllisiä laatoituksia.

Kyyneleen muotoinen Wow Boho Tear Greige Stone -seinälaatta (10 × 25 cm) 124 €, Abl-laatat.
Täysin mattapintaisessa Wow Mud-sarjassa on kauniit maanläheiset sävyt ja kiehtovia muotopaloja. Keraaminen Wow Mud Décor Lineal Rombos -lattia- ja seinälaatta (14 x 24 cm) 134,37 e/m2, Abl-Laatat.

2. Lado pystysuuntaan

Laattojen ladonta on muuttumassa pystysuuntaan. Se saa matalan tilan näyttämään korkeammalta.

Maalattu yläosa tuo pehmeyttä. Cello Village -laatoissa on käsin tehtyä muistuttava struktuuri. Useita värejä (6,5 × 13,2 cm) 51,90 €/m², K-rauta.

3. Puuta, uudella tavalla

Puukomposiitti sopii myös kylpytilaan.

Suomessa suunniteltu ja valmistettu Woodio-kylpyamme syntyy vedenkestävästä puukomposiitista eli puuhakkeesta ja hartsista sekä sidosaineista. Kylpyammetta saa kiiltävänä tai mattapintaisena useissa eri väreissä, (63 × 160 × 70 cm) 3 995 €, LVI-verkkokauppa.
Suomessa suunniteltu ja valmistettu Naka-puukomposiittihylly kestää hyvin kosteutta ja sopii suihkuun. Plussaa on ruuviton, itsekiinnittyvä asennus ja mikrosementtimäinen pinta. Saatavana kolmessa värissä (23 × 10 cm, kork. 23 cm) 79 €, Naka Finland.

4. Kalusteet ovat nyt siroja

Sirot kalusteet ovat omiaan pieniin kylpyhuoneisiin, sillä ne lisäävät avaruuden tunnetta.

Inr Air -kalusteen voit kiinnittää suoraan seinään tai asentaa valkoisten tai mustien jalkojen varaan, alk. 680 €. Sähkölämmitteinen Inr Line -pyyhekuivain, alk. 309 €.
Nichba Designin ruostumattomasta teräksestä valmistettu suihkuhylly kestää kylpyhuoneen kosteuden. Hyllyä saa myös mustana, (sivut 20 cm, etuosa 29 cm, kork. 10 cm) 79,90 €, Domdom.

5. Sauna yhdistyy kylpytilaan

Kivipintoja on käytetty saunojen lattioissa ja kiukaan takana, mutta se sopii myös muualle. Kivi tuo saunalle klassisen ilmeen, joka kestää aikaa. Seinissä on Carrara-marmoria, tiedustelut Tulikivi.

Käsitys siitä, miltä saunan pitäisi näyttää, on muuttumassa. Raja pesutilan ja löylyhuoneen välillä hälvenee entisestään. Sauna voi alkaa jo pesutilan puolelta esimerkiksi kiinteällä luonnonkivisellä nousuportaalla. Itse löylyhuone erotetaan kylpytilasta valoa ja avaruutta tuovalla lasiseinällä. Lauteissa pinnalla ovat pelkistetyt linjat, leveät laudat ja laajat alalauteet. Perinteisen kiukaan rinnalle ovat nousseet höyrystävät kiukaat.

Saunan monikäyttöisyyteen ja yksityiskohtiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Kylpyhuoneen tyyli jatkuu yhtenäisenä myös saunan puolella.

Kotimaisesta koivuvanerista tehdyissä Taive-lauteissa ja -paneeleissa on tammiviilupinta ja pehmeän linjakas muotoilu, jota epäsuora valaistus korostaa. Taive-tuotteiden pinnat viimeistellään saunavahalla ja valittavana on viisi eri sävyä. Tiedustelut Cariitti.

6. Keittiöstä kylpyhuoneeseen

Kovaa kulutusta kestävää Dekton-kivikomposiittia on totuttu näkemään keittiötasoissa. Nyt Dektonia saa myös neljä milliä paksuna levynä, jolla voi päällystää esimerkiksi kalusteiden ovia ja etusarjoja.

Tiedustelut, Cosentino Finland.

7. Lasi on nyt uritettua

Uritettu reeded-lasi on suosittu materiaali sisustuksessa ja persoonallinen vaihtoehto myös kylpyhuoneen suihkuseinään.

Forma-malliston suihkuseiniä saa eri profiilivärivaihtoehdoilla. Kiinteä Forma-suihkuseinä reeded-lasilla, alk. 480 €, Hietakari/Sandriff.

8. Ei aina valkoista

Älä tyydy valkoiseen. Pitkästä aikaa esimerkiksi wc-istuimia on saatavilla myös murretuissa sävyissä.

LPC Terra -seinä-wc-istuimessa on ajankohtainen sävy, 673,90 €, Laattapiste.
Terrazzon lumo ei haihdu. Terrazzo-kuoseissa näkyy yhä enemmän isoja paloja ja kiehtovia väriyhdistelmiä. Kiiltävä Sant’Agostino NewDeco Palladian Light -lattia- ja seinälaatta (90 × 90 cm) 192,24 €/m², Abl-laatat.

9. Tuo viherkasvit kylppäriin

Sisusta kylpyhuone kuin muukin koti. Persoonalliset yksityiskohdat, kuten aidon maton näköiset matot ja pienet sisustus­esineet luovat kotikylpylätunnelmaa. Jos kylpyhuoneeseen tulee luonnonvaloa, vehreytä tilaa viherkasveilla. Kokeile amppeleissa roikkuvia kasveja tai kosteissa tiloissa viihtyviä ilmakasveja.

Kuusikulmaiset laatat ovat olleet suosittuja läpi vuosikymmenten. Heritage Hexagon -sarjan laatoissa uutta on suurempi koko (17,5 × 20 cm) ja eläväsävyinen pinta, 74 €/m², Pukkila.
1 kommentti