Minirempalla massiivinen muutos! Väsähtäneestä kylpyhuoneesta tuli käytännöllinen ja kaunis vain pienillä viilauksilla
Rakenna ja remontoi
Minirempalla massiivinen muutos! Väsähtäneestä kylpyhuoneesta tuli käytännöllinen ja kaunis vain pienillä viilauksilla
Kymmenisen vuotta sitten remontoidun mutta persoonattomaksi jääneen kylpyhuoneen ilme kohentui pienillä korjauksilla.
Julkaistu 14.10.2022
Meidän Talo

Mitä haluttiin?

Kerrostalokodissa tehtiin mittava remontti ja vain kylpy­huone jätettiin vanhaan asuunsa. Sen väsähtänyttä ilmettä haluttiin kui­tenkin piristää pienillä ja harkituilla muutoksilla. Ajatuksena oli yhtenäistää ja selkeyttää kylpy­huoneen väri- ja materiaalipalettia. Esimerkiksi aiemmin osassa kattoa oli puu­panelointi.

Kylpyhuone oli uudistettu vuonna 2012 putkiremontin yhteydessä. Tyylillisesti se tuntui kuitenkin paljon vanhemmalta. Kapea suihkuseinä suojasi vesipisaroilta vain rättipatteria. Myös suihku ja sekoittaja kaipasivat päivittämistä.
Miniremontissa korostettiin kylpyhuoneen musta-valkoista ilmettä. Uusi ruudullinen suihkuseinä on vanhaa korkeampi ja leveämpi. Suihkusekoittaja ja reilun kokoinen suihku ovat Tapwellin TVM220. Lisää mustaa on himmen­net­tävissä Ifön Opus-­posliini­kan­taisissa kylpyhuoneenvalaisimissa, jotka olivat on­­nekas alelöytö. Suihkuseinä on Hietakarin Bläk.

Mitä tehtiin?

Remontin suurin muutos oli katon ja valaistuksen uusiminen. Osassa kattoa ollut panelointi irrotettiin. Ennen märkätilan kipsilevyjen asennusta kattoon vedettiin uudet koolaukset ja sähköt neljälle kylpyhuonevalaisimelle. Toinen muutos oli karmien ja ovien palauttaminen kylpyhuoneen ovensuussa olevaan kiintokaappiin. Edelliset asukkaat olivat tehneet siihen avohyllyn. Sopivat vanhat kaapinovet löytyivät omasta varastosta. Ne oli löydetty jo vuosia sitten roskalavalta. Karmit nikkaroitiin itse, ja lopuksi ovet lyhennettiin oikeaan mittaan.

1920-luvulla rakennetun talon kylpyhuone oli alun perin pienempi. Tilaa on laajennettu viereiseen kiintokomeroon, jonne tehtiin avohyllyt. Säilytys­tilan parantamiseksi kiintokomeroon laitettiin ovet, jotka maalattiin kiiltäviksi Tikkurilan kaluste­maalilla.
Kylpyhuoneen toiminnallisuus parani pienillä ja kekseliäillä muutoksilla.

Mitä saatiin?

Kylpyhuoneen estetiikka ja toiminnallisuus paranivat silmissä. Uusi suihkuseinä suojaa muuta tilaa roiskeilta. Uudet tummat yksityiskohdat terävöittävät kokonaisuutta. Himmennettävä valaistus on arjen luksusta, josta asukkaat nauttivat päivittäin. Myös säilytys­tilat paranivat, kun kiintokaappiin saatiin ovet ja allastason yhteyteen kaappitilaa.

Kylpyhuoneen arkista ilmettä raikastettiin pienillä asioilla.

Mitä remontti maksoi?

  • Suihkuseinä 800 €
  • Allashana 470 €
  • Suihkusekoittaja ja suihku 1 700 €
  • Allaskaappi 830 €
  • Kattovalaisimet 160 €
  • Sähkötarvikkeet 265 €
  • Putkimiehen työt 150 €
  • Kaapin asennustyöt 760 €
  • Tasoitteet ja maalit 90 €
  • Kipsilevyt 30 €

Yhteensä 5 255 euroa.

Uusi 80 cm leveä allaskaappi on kosteutta kestävää massiivi­lami­naattia. Kaappi ja valu­marmori­allas ovat kotimaisen Otsosonin ­mallistosta. Hana on Tap­wellin ja peilikaappi Ikeasta.
2 kommenttia