Kylpyhuone koko perheelle
Sisustus
Kylpyhuone koko perheelle
Uusi idea kylpyhuoneelle voi löytyä mistä tahansa. Esikuva sipoolaisperheen kylpykeitaaseen löytyi sveitsiläisestä curling-hallista!

Luonnonvalo lankeaa kylpyhuoneen tilavaan etuosaan. Seinäkaakeli jäljittelee puupintaa. Amme, Duravit, kaakelit, Laattapiste ja froteepyyhkeet ja -kylpytakki Lexington.  

Kun kuusihenkinen sipoolaisperhe matkaili lomallaan Sveitsissä, paikallisen curling-hallin saniteettitilat saivat perheen äidin suunniltaan innostuksesta. 

Curling-hallin suihkuosasto oli tosiaan yllättävä: lämminsävyiset tilat muistuttivat tyylikkään veneen sisustusta. Tiililadottu keraaminen seinäkaakeli jäljitteli erehdyttävästi puupintaa, jota linjakas vaakapeili heijasti. 

Kotona Sipoossa perhe oli juuri aloittanut suuren remonttiprojektin. Omakotitaloa oli tarkoitus laajentaa ja osa huoneista uusia täysin. Sveitsin matkan tuliaisena saatiin koko perheen kannattama idea uudistettavalle kylpyhuoneelle.  

Perheen äiti löysi suihkukopiksi kylppäriliikkeen mallikappaleen, jossa on tyyliin sopiva lattia. WC-istuin Duravit, allaskaappi Ikea, hanat Bauhaus. Pyyhkeet ja matto Lexington.

Nyt kodin kylpyhuone hohkaa uutuuttaan, ja seinät on verhoiltu sveitsiläisen esikuvansa tyyliin. Lisäilmettä huoneeseen tuovat luonnonvaloa antava ikkuna ja tilan avara koko. Ulkokaton muotoa noudatteleva vinoseinä tekee tummansävyisestä kylppäristä persoonallisen.

Suorakulman muotoisen tilan oven puoleiseen päätyyn suunniteltiin rentoutumispiste, jossa on kylpyamme. Vastakkaisessa päädyssä oleva suihkutila on kuitenkin ammetta ahkerammin käytössä.

Eleetön allaskaappi pitkällä seinustalla kätkee sisäänsä pyyhkeitä ja kosmetiikkaa. Pesualtaan kaksi hanaa lyhentävät nelilapsisen perheen hampaidenharjausjonoa. Huonetta käyttävätkin ahkerimmin perheen pojat. Rottinki ja rouheat froteepyyhkeet viimeistelevät kutsuvan ja intiimin tunnelman. 

Tälle perheelle tilan toimivuus on kaiken a ja o, mutta nautiskelukin on sallittu. Rottinkituoli on hankittu Bruka-liikkeestä Tukholmasta, tyyny ja pyyhkeet Lexington.

Ikkunaseinustalle asennettiin koukut pyyhkeiden ja vaatteiden ripustusta varten. Pyykkikori Mokosta, tekstiilit Lexington.

Teksti: Minna Granström/ Mindre

Kuvat: René Granström/ Mindre

Kotivinkki 18/2013

Tiedustelut: Bauhaus www.bauhaus.fi, Bruka www.brukadesign.se, Duravit/LVI Juhani Niemi www.lvijuhaniniemi.fi, Ikea www.ikea.fi, Laattapiste www.laattapiste.fi, Moko Market www.moko.fi, Lexington/Stockmann www.stockmann.com.
Kommentoi »