Kotivinkki

Kuvioidut kynttilät ovat söpöjä kuin namuset – painele kynttilöille uusi ilme naruilla, virkkuukoukuilla ja vaikka millä!

Kuvioidut kynttilät ovat söpöjä kuin namuset – painele kynttilöille uusi ilme naruilla, virkkuukoukuilla ja vaikka millä!
Kuvioidut kynttilät ovat hauska itse tehty lahja. Pöytäkynttilöitä ja kruunukynttilöitä voi painella monilla esineillä. Millaisia kuvioita sinä keksit tehdä?
Julkaistu: 7.12.2021

Kuvioidut ja narutetut kynttilät – tarvikkeet:

  • pintavärjättyjä pöytäkynttilöitä tai pitkiä kynttilöitä
  • ämpäri tai muu tilava astia
  • lämmintä vettä
  • vanha keittiöpyyhe tai muu nukkaamaton riepu
  • varrastikku
  • iso virkkuukoukku
  • lankoja, nauhoja tai nyörejä, esimerkiksi pakettinarua ja moppilankaa.
Kuvioita voi painaa kynttilöihin monenlaisilla esineillä. Kokeile esimerkiksi legoja, nappeja, pieniä simpukankuoria, pillin päätä, lusikan kärkeä, pitsiliinaa tai verkkosukkaa.

Nämä kynttilät on kuvoitu langan avulla. Voit käyttää kuviointiin mitä tahansa ompelulankaa paksumpaa lankaa, josta ei lähde kuituja kynttilöihin. Kokeile hammaslankaa, kengännauhoja, nyörejä tai ohuita silkkinauhoja.

Kuvioidut kynttilät tehdään näin

1. Laske ämpäri vähän yli puolilleen kuumaa vettä. Upota kynttilät veteen ja jätä pehmenemään noin vartiksi. Kynttilöiden päästä voi jäädä sentti tai pari veden pinnalle, mutta jos kynttilät jäävät kyljelleen pinnalle kellumaan, niitä on käänneltävä, jotta ne pehmenevät tasaisesti joka puolelta.

2. Nosta kynttilät vedestä yksi koristeltava kerrallaan ja taputtele pyyhkeellä pinta kuivaksi.

3. Varrastikulla ja virkkuukoukulla kuvioidut kynttilät: Halutessasi voit panna esimerkiksi lautasen painoksi pehmennyksen ajaksi, jotta kynttilät pehmenevät kokonaan. Paina kynttilän pintaan joko raitoja varrastikulla tai pyöreitä tai pisaranmuotoisia pilkkuja virkkuukoukulla.

4. Narulla kuvioidut kynttilät: Kieputa kynttilän päälle narua melko tiukalle. Voit tehdä tiuhoja tai väljiä kierroksia, yhdellä tai kahdella eri paksuisella langalla tai kierittää lankaa kahteen suuntaa, jolloin kynttilän pintaan syntyy ruutuja. Paina lankaa alusta loppuun asti peukalolla niin, että se uppoaa koko matkalta tasaisesti kynttilään. Poista langat ennen viilennystä.

5. Laske kylmää vettä kynttilän päälle ja kuivaa pinta.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »