Kotivinkki

Kuulas tilanjakajaKuulas tilanjakaja

Kaksinkertaisesta, tärkätystä puuvillatarlatanista ja viherosastojen bambukepeistä saat huoneeseen ilmavan tilanjakajan. Kangaskerrosten väliin voit pujottaa kuvia, jolloin sermi on peittävämpi.
Teksti Elina Vikman
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Tarvikkeet: * Tarlatan-kangasta 2 x valmiin sermin pituus + 15 cm yläosan käännettä varten. 210 cm korkean tilanjakajan kangasmenekki on 4,35 m. (Sinooperista) * 7 kpl 1,5 m:n bambukeppiä * kaksi koukkua kattoon * kaksi narunpätkää, jotka kiinnittyvät ylimmän bambukepin päihin ja siitä katon koukkuihin * saha ja teippiä * ompelulankaa ja -kone * viivoitin ja lyijykynä * kuvia kangaskerrosten väliin

Tee näin: 1. Ompele kankaan pitkille sivuille suoralla ompeleella 2 cm leveät käänteet. 2. Taita kangas kaksinkerroin. 3. Tee jokaiselle bambukepille kuja ompelemalla 2 ommelta, joiden väli on 5 cm. Tikkujen väli on 35 cm. Mittaa ja merkitse kevyesti ommelten paikat. Kiinnitä nuppineuloja pitämään kangaskerroksia paikoillaan. 4. Ompele kujat. 5. Tee ylös 7 cm:n taite ja tikkaa se suoralla ompeleella. 6. Sahaa kepit 5 cm tilanjakajaa pitemmiksi. Kepistä ei irtoa pieniä tikkuja, kun kiedot palan teippiä sahauskohdan ympärille. 7. Pujota kepit kujiin. Laita kankaiden väliin kuvia makusi mukaan. 8. Kiinnitä kattoon koukut. Kiinnitä narut ylimmän kepin päihin ja pujota tilanjakaja roikkumaan koukuista.

Kuva Ullamaija Hänninen  

Julkaistu: 22.3.2010