Kuohuviiniä ja juhlava kasvismenu! Näin bloggaaja Noora Shingler juhlii uutta vuotta
Ruoka
Kuohuviiniä ja juhlava kasvismenu! Näin bloggaaja Noora Shingler juhlii uutta vuotta
Uutenavuotena herkutellaan Noora Shinglerin juhlavilla kasvisruoilla. Maista rapeaa siemennäkkäriä punajuuridipin kanssa, viikunoita ja burrataa, valkosipuli-minttuherneitä sekä taivaallista munakoisopizzaa.
Julkaistu 3.12.2017
Meillä kotona

Noora Shingler on suosittu bloggaaja, toimittaja ja luonnonkosmetiikan suunnittelija.

Hänen tunnelmallisessa kodissaan Helsingin Kalliossa jouluvalot koristavat vielä kirjahyllyä ja kuusen tuoksu leijailee ilmassa. Välipäivät ovat kuluneet Salossa, Nooran vanhempien luona perinteisiä jouluruokia nauttiessa.

– Joulu on tärkeä perinne, nostalgian juhla, ja haluan jatkaa perinteitä lasteni kanssa, hän sanoo.

Toimittaja Noora Shingler kirjoittaa mainetta niittänyttä blogia Kemikaalicocktail. Mutta nyt on juhlan aika!

Ruoanlaitto on lähellä Nooran sydäntä. Kodin upea rosterin värinen keittiö ja jättisuuri kaasuhella suorastaan kutsuvat kokkaamaan. Sinne ostetaan vain raaka-aineita, joissa ei ole tuoteselosteita. Jääkaapista ei löydy valmisruokia eikä lehmänmaitoa.

– Suosin lähituotteita ja luomua ja välttelen valkoista sokeria ja vehnää.

Noora syö lihaa, mutta ei joka viikko. Hän pitää lampaanlihasta sekä kalasta ja syö broileriakin silloin tällöin, jos tietää, missä se on tuotettu.

– Joulukinkun tilalla meillä on joko lammasta tai joulukala. Viime jouluaaton menu oli täysin vegaaninen, ja kaikki pitivät siitä.

Uuden vuoden kunniaksi Noora ottaa esille kauneimmat kuohuviinilasinsa.

Joulu vaihtuu kohta uuteen vuoteen ja ajatukset siirtyvät tulevaan. Uudeksivuodeksi on kutsuttu ystäviä ja perhettä kylään. Tarjolla on tietenkin kuohuvaa sekä jotain helppoa ja nopeaa syötävää.

– Joulusta jääneitä ruokia kannattaa hyödyntää, ja tuunaamalla niistä saa ihan uusia. Onneksi pakastimesta löytyy joulupöydästä jääneitä herneitä, joista saa taiottua minttu-valkosipulimarinoituja, ja jääkaapin vihanneslaatikosta löytyy punajuuri, josta valmistuu hapankaalin kanssa herkullinen dippi. Pähkinöitä ja siemeniä on kaapissa aina, ja niistä syntyy rapea näkkäri. Vielä munakoisopizzat uuniin, niin menu on melkein valmis.

Vieraat nauttivat rakettien paukkuessa kevyestä ja kasvispitoisesta tarjottavasta. Emäntä ehtii hetkeksi istahtamaan sohvalle ja nauttimaan lasillisen kuplivaa, ilta on onnistunut.

Kun joulu lähenee loppua ja joulukuusesta täytyy luopua, Nooralle iskee kriisi.

– Tuntuu siltä kuin veisi hyvän ystävän roskikseen. Kiinnyn joulukuuseen niin kovasti, että en tahtoisi luopua siitä. Onneksi ilmassa on samaan aikaan uuden alun tuntua. Kaikki tuntuu mahdolliselta.

Noora Shinglerin sävykäs koti on loppuvuodesta täynnä juhlatunnelmaa.

Rapea suosii pehmeää. Näkkäri ja houkuttelevan värinen punajuuridippi on Nooran suosikkiyhdistelmä. Dipissä on hapankaalia, joka antaa sille mielenkiintoisen maun.
Chili puraisee burrataa! Burrata on täyteläinen, kermasydäminen mozzarellajuusto ja parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Pakasteherneet muuttuvat ylelliseksi juhlapöydän lisukkeeksi, kun ne marinoidaan mintulla ja valkosipulilla maustetussa voissa.
Pizzaa ilman taikinaa! Nooran uuden vuoden menuun kuuluvat herkulliset munakoisopizzat.
Kommentoi »