Kun Jaakko sai peräkärryllisen perunalaatikoita, hän päätyi rakentamaan niistä autotalliin oman baarin – tältä Pottubaarissa näyttää!
Rakenna ja remontoi
Kun Jaakko sai peräkärryllisen perunalaatikoita, hän päätyi rakentamaan niistä autotalliin oman baarin – tältä Pottubaarissa näyttää!
Kun lähin baari on 20 kilometrin päässä, pitää rakentaa oma. Tyrnäväläinen Jaakko Tossavainen, 38, rakensi autotallin yhteyteen mancaven, jossa voi laulaa karaokea. Koska Tyrnävä on perunapitäjä, Jaakko käytti perunanviljelyä sisustuksen kantavana elementtinä ja nimesi pubin Pottubaariksi.
18.5.2018
 |
Meillä kotona

Miten ajatus Pottubaarista syntyi?

"Olin pitkään miettinyt käyttötarkoitusta autotallin yhteydessä olevalle tyhjälle tilalle. Välillä vein sinne kuntoiluvälineitä, mutta ei se minun innollani kuntosalina toiminut. Sitten sain peräkärryllisen ilmaisia perunalaatikoita, niin mietin että jonkun hyllyn voisin niistä kotiin tehdä. Päädyin mallailemaan niitä autotallin tyhjässä tilassa, ja kun aina olen haaveillut kotibaarista, niin siitä se idea lähti leviämään.

Itse en ole viljellyt perunaa mutta suvussani Pohjois-Savossa on perunanviljelijöitä, joten perunapellolla on joskus lapsena tullut oltua. "

Seinille Jaakko ripusti perunannostoon liittyvää rekvisiittaa. Kuvat Jaakko Tossavainen.

Kuinka suuri baari on, ja kauanko rakentamiseen meni?

"Baarissa on noin 8–9 neliötä. Istumapaikat on kuudelle 'asiakaalle' ja 'baarimikolle'. Rakentamiseen meni noin kahdeksan kuukautta. En ihan joka kuukausi sitä rakentanut aktiivisesti. Välillä saattoi olla jopa kuukauden tuumaus- ja suunnittelutaukoja."

Kuinka monta perunalaatikkoa sisustukseen meni? Entä säkkejä kattoon?

"Laatikoita meni noin 15. Alatiskiin neljä kokonaisina ja yksi seinälle viinakaapiksi. Ylätiskin tein laudoista, jotka sain purkamalla laatikoita. Laatikot sain lahjoituksena netin kautta. Katon kankaan ostin rautakaupasta. Se on sellaista juuttikangasta, josta säkkejä tehdään, kun en mistään löytänyt näppärästi oikeita perunasäkkejä."

Baarin pöydän Jaakko teki vanhasta ovesta.

Ketkä baaria käyttävät?

"Baaria käyttävät lähinnä minä ja puolisoni. Vaikka tila on 'mancave', naiset ovat tervetulleita. Puolisoni tykkää käydä joskus baarissa laulamassa karaokea. Lisäksi siellä on hyvä viihdyttää aikuisia vieraita."

Millaisia kommentteja olet saanut Pottubaarista?

"Puolisoni mielestä tilan olisi voinut pitää myös tarpeellisena varastona, mutta menee se Pottubaarinakin, ja kyllä hänkin tilaa pitää hienona. Osa kavereistani on yllättynyt siitä, miten aidolta pubilta se näyttää."

Onko kaikki sisustuksessa kierrätettyä?

"Seurailin ja kyselin Facebookin Roskalavat-ryhmissä sekä Tori.fi:ssä baarisisustukseen liittyviä juttuja, ja ihmiset innolla lahjoittivat minulle tavaroita. Kierrätettyä perunalaatikoiden lisäksi ovat sohva, kaiuttimet, tuopit, kaikki tuolit, ylätiskin vitriini, cd-hylly, tuopinaluset, vanha ovi (mistä tein pöytän), cd-soitin ja vahvistin, perunakuokat, öljylamppu, vanhat snapsilasit, tiskin matot, viini- ja konjakkilasit, televisio sekä läppäri musiikin soittoon.

Uutena ostin jääkaapin, lamput, karaokelaitteet ja osan sisustusrekvisiitasta. Joitakin sisustuselementtejä (pullonavaaja, metalliset kyltit, lasien pidike) tilasin uutena Kiinasta."

Vietetäänkö Pottubaarissa kesällä isojakin juhlia?

"Juuri nyt ei ole isoja suunnitelmia. Viime syksynä vietimme synttäreitäni baarissa. Paikalle oli kutsuttu Tampereelta DJ keikkaa tekevä kaverini. Hän toi valot ja savukoneet sekä DJ-pöydän, joilla saimme oikeaa baarimeininkiä aikaan. Lisäksi parkkeerasin paljukärryn baarin oven eteen, joten paljussa pystyi käymään musiikkia kuunellen.

Harvemmin järjestämme juhlia, enemminkin tämä on arjesta rentoutumista silloin tällöin ilman, että tarvitsee lähteä kotoa minnekään. Lähimpään baariin on yli 10–20 kilometria matkaa, eikä varsinainen klubeilu enää oikein kiinnostakaan."

Mitä muuta olet rakennellut?

Tykkään remontoida, ja melkein aina minulla on joku projekti menossa. Edellisessä asunnossani remontoin saunan ja tein uuden terassin lasikatteella. Lisäksi olen ostanut vanhoja huonekaluja ja tuunannut niitä. Esimerkiksi vanhasta Singer-ompelukoneen jalasta tein tietokonepöydän ja vanhasta ovesta sängynpäädyn. Vanhat asiat ja esineet kiinnostavat minua sisustuselementteinä. Haaveenani on rakentaa joskus sauna ja käyttää sisutuksessa kelopuuta."

Ulkona ei arvaisi, että sisällä on karaokebaari.
Kommentoi »