Kukkivia kattoja, kransseja ja niittyjä! Listasimme 9 kuuminta kukkatrendiä juuri nyt

Kukkivia kattoja, kransseja ja niittyjä! Listasimme 9 kuuminta kukkatrendiä juuri nyt
Kaikki rakastavat kukkia! Mutta oletko jo käyttänyt niitä leivonnassa? Tai kuullut kukkivista katoista?
Julkaistu 8.5.2019

1. Kiepauta kukista helppo kranssi

Kukkakranssin materiaalina voi käyttää esimerkiksi syreenin oksia, murattia, oksaruusuja ja perhosneilikoita. Puolikuun mallinen kranssi on nyt erityisen trendikäs. Katso lisää ideoita kesäisiin kransseihin tästä jutusta.

2. Leivo supersöpöjä kukkakeksejä

Sarviorvokkeja, ruiskukkia, peikonkakkaroita... Syötävät kukat sopivat vaikka mihin! Kukkakeksit saavat makunsa limetin kuoresta ja mehusta. Suloisten keksien ohjeen löydät täältä. Lisää tietoa syötävistä kukista saat tästä jutusta.

3. Unohda lasikatto, nauti tästä kukkakatosta

Uusissa kukka-asetelmissa kukat ovat karanneet maljakoista ja ruukuista. Ja kukapa kaipaa kukkia pöydille, jos voi istua kukkataivaan alla! Tämä onnistuu tänä kesänä vaikkapa newyorkilaisessa näköalaravintolassa. Serra Fiorita by Birreria on italialaiseen ruokaan keskittyneen Eatalyn kausiravintola, jonka kattokerroksessa sijaitseva ravintolatila on koristeltu kukilla elokuun loppun asti.

4. Istuta oma kukkaniitty

On aika unohtaa geometriset ja tarkkaan rajatut kukkapenkit. Moni haaveilee nyt villinä rehottavasta kukkaniitystä. Katso, miten Heidi muutti sammaloituneen nurmikkonsa kauniiksi kukkaniityksi.

5. Tai tapetoi kukkaketo seinään

Kukat saavat nyt levitä vapaasti kodin seinillekin! Kurkista ihanaan kotiin Billnäsissä – täällä kuistikin kukkii näin kauniisti.

6. Kasvata jättiamppelikukkia

Miksi tyytyä tavallisiin pieniin amppeleihin, jos voit kasvattaa niistä näin suuria! Lue, miten Krista hoitaa upeita petunioitaan. Jos kaipaat lisää ideoita kesäkukkien valintaan, kurkkaa tämä juttumme inspiraatioksi.

7. Hurahda asetelmiin

Kokeile ikebana-henkisiä epäsymmetrisiä asetelmia, joissa tyhjä tila antaa tilaa ajatuksille ja yksityiskohdille. Mitä vähemmän kasveja, sitä enemmän korostuu yksittäisten osien merkitys, samoin maljakon. Katso lisää ikebana-ideoita tästä jutusta.

8. Pukeudu kukkamekkoon

Kukkamekko on klassikkovaate, joka tekee paluun säännöllisesti. Nyt on taas se aika. Moderni kukkamekko voi olla pitkä, pätkä, paidan ja hameen yhdistelmä tai jopa haalari. Ohut ja hulmuileva on materiaaleista paras. Kukista ovat inspiroituneet monet muotimerkit. Kuvan vaatteet H&M Conscius -mallisto.

9. Nappaa kukat mukaan ravintolasta tai lifestyle-kaupasta

Hersyvät kimput ja tarkoin harkitut viherkasvivalikoimat ovat levinneet kukkakaupoista kivijalkapuoteihin, marketeihin ja jopa ravintoloihin. Mikäpä onkaan helpompaa kuin napata kimppu kainaloon vaate- tai ruokaostosten lomassa. Kukkakimpun voi ostaa vaikkapa helsinkiläisestä Harju8-ravintolasta. Helsinkiläisen lifestyle-liike Cilla’sin viikoittain vaihtuvat viikonloppukimput taas loihtii Kukkakauppa InBloom-kukkakaupan Tiina Savolainen.

10. Ota mallia mummosta

Nostalgia on nyt pinnalla! Mummolan puutarhan tunnelmaa saat, kun valitset pihaasi liuskekiviä, pioneja ja luonnonkiviä. Katso lisää inspiraatiota tästä jutusta.

MAINOS

Viherpihan upea erikoisnumero Kesän kukat on pullollaan kukkaloistoa!

Hae irtonumero omaksesi lehtipisteestä. Saatavana rajoitetun ajan alkaen 8.5.2019.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kukoistusta puutarhaan! Tilaa leikkokukkien siemenet Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »