Meillä kotona -kaupat

Unohda ysärimielikuvat! Kuivakukat ovat taas supertrendikkäitä – hanki omaksi kimppu, kranssi tai vaikka taulu

MAINOS
Unohda ysärimielikuvat! Kuivakukat ovat taas supertrendikkäitä – hanki omaksi kimppu, kranssi tai vaikka taulu
Kuivakukkien suosio jatkuu yhä, ja mikäpä siinä – nämä huolettomat kodin kaunistukset sopivat erinomaisesti monenlaiseen sisustukseen. Kimppujen ja kranssien lisäksi kuivakukista voi tehdä vaikka taulun.
Julkaistu: 11.8.2020

Oliko sinullakin pölyyntynyt mielikuva kuivakukista? Sellainen kellastunut, jossa hyllyllä pölyyntyy kimppu olkikukkaa sekä aikaa sitten käpristyneet rippiruusut.

Nyt tuosta 80- ja 90-luvun tunkkaisuudesta ei ole tietoakaan, kun koteja somistavat kauniisti kuivuneet hortensiat, erimuotoiset palmunlehdet ja pastellisävyin värjätyt jänönhännät. Kuivakukkatrendi löi viime syksynä niin vahvasti läpi, että talven aikana kysyntä ylitti jo tarjonnan, kertovat Kukkatehdas-yrittäjät Johanna Valjakka ja Suvi Kantoluoto.

– Meilläkin kuivakukkia olisi mennyt viime talven aikana enemmän kuin saimme niitä. Nyt kukat ovat sävyiltäänkin raikkaampia kuin aikaisemmin. Ja toki on niin, että kun trendi tulee uudelleen, se näyttää aina tuoreelta ja erilaiselta, Johanna Valjakka kertoo.

Kuivakukat toimivat muuallakin kuin kimpuissa. Kukkatehtaan suosituin tuote on hempeänsävyinen kimppu, mutta myös kransseja myydään paljon.

– Kranssit eivät liity enää pelkkään jouluun, vaan toimivat kodin sisustuksessa ympäri vuoden. Meillä ne ovat suosittu lahja, Suvi Kantoluoto sanoo.

Lisäksi kuivakukkia lisätään tuoreiden kukkien joukkoon, kieputellaan pannoiksi ja hiuskoristeiksi sekä asuun sopiviksi vieheiksi, joita voi käyttää uudelleen ja uudelleen. Kukkatehtaalta voi hankkia myös kukista sommitellun taulun.

– Saamme sellaisiakin yhteydenottoja, joissa asiakas etsii suoraan omaan maljakkoonsa sopivaa kuivakukkakimppua. Yhdessä sitten voimme suunnitella sävyt ja kimpun mallin kotiin ja astiaan sopiviksi.

Tilaa Kukkatehtaan kuivakukat kotiisi tästä!

Helppo ja kestävä kaunistus

Kuivakukkien hoito-ohje on ytimekäs: anna olla vain. Pölyt kukista voi poistaa puhaltamalla tai varovasti kevyellä huiskalla.

– Mitä pidempään kukka on, sitä haperommaksi se tulee. Mutta ne kestävät kyllä niin pitkään, että kukkaan ehtii kyllästyä, ennen kuin se menee miksikään, Johanna Valjakka naurahtaa.

Johanna Valjakka ja Suvi Kantoluoto perustivat Kukkatehtaan yhdessä kesällä 2019, ja tänä syksynä yritys laajentaa työhuoneesta kivijalkaliikkeeksi. Entiset restonomit tapasivat toisensa kukka-alan opinnoissa ja totesivat, että heitä yhdisti sekä samanlainen elämäntilanne pienine lapsineen että yhteinen visio siitä, mitä he haluavat tulevaisuudessa tehdä.

Koronan vaikutus on näkynyt Kukkatehtaalla myönteisellä tavalla, sillä kukista on tullut yhä laajemman yleisön juttu.

– Nettikauppa kasvoi keväällä monikertaiseksi aiempaan verrattuna. Perinteisesti kukkia ovat lähettäneet vanhemmat ihmiset, mutta nyt asiakkaina on ollut yhä enemmän nuoria, jotka lähettävät kukkia kavereilleen, äideilleen ja mummoilleen. Sellaisia kivaa viikonloppua -kimppujakin tilataan paljon.

Kommentoi »