Kuin toinen olohuone – pieni parveke muuttui lokoisaksi oleskelutilaksi
Sisustus
Kuin toinen olohuone – pieni parveke muuttui lokoisaksi oleskelutilaksi
Harkituilla muutoksilla ja oikeilla materiaalivalinnoilla pieni parveke muuttui viihtyisäksi kesäkeitaaksi, jossa on sopivasti valoa ja varjoa. Samalla kerrostaloasuntoon saatiin myös lisää oleskelutilaa.
7.4.2017
 |
Avotakka
Kuluneen puulattian ja beigen väristen seinien yhdistelmä sai tilan tuntumaan pieneltä ja tunkkaiselta. Lisäksi parvekkeelle porottava aurinko hankaloitti tilan hyödyntämistä oleskelutarkoituksiin.
Rauhoittavat vaaleat sävyt pitävät parvekkeen raikkaana kesäkuumallakin. Luonnonväriset tekstiilit eivät haalistu auringossa.

Uusi asukas halusi pidentää parvekkeen käyttökautta, sillä pieni kaksio kaipasi kipeästi lisää oleskelutilaa.

Pieni, lasitettu parveke on etelän puolella, joten se on alttiina paahteelle. Varjostusta lisättiin keveillä, vaaleilla verhoilla, joita voi siirtää auringon mukaan. Näin pieni parveke ei pimenny liikaa eikä upea näkymä merelle peity. Verhoja varten kattoon kiinnitettiin kaksi verhokiskoa.

Kulunut lattialaudoitus käsiteltiin kahteen kertaan valkoisella puukuullotteella. Vaalea väri raikastaa parvekkeen beigenvärisiä seiniä ja saa tilan tuntumaan neliöitään suuremmalta.

Pienen parvekkeen kalustus haluttiin pitää minimissä, jotta tila pysyisi avarana. Entiseltä parvekkeelta mukana tulivat vain muovirottinkinen nojatuoli sekä sohva, jota ehostettiin uusilla tyynyillä. Pikkutavaroita varten nikkaroitiin hedelmälaatikoista liikuteltava säilytyspöytä. 

Pienen parvekkeen vastakkaiseen nurkkaan sovitettiin tila kirjoille sekä pienelle yrttitarhalle. Lisäksi uutena ostettiin helposti siirreltävä tarjotinpöytä.

Näppärät tikkaat lainattiin kylpyhuoneesta. Puolien päällä voi säilyttää vilttejä, ja niille voi ripustaa lukuvalaisimen pimeneviä iltoja varten. Lisäksi tikkaat peittävät näkyvistä parvekkeen seinässä olevan rujon tuuletustelineen. Suuriin ruukkuihin istutetut kanarianpalmut kestävät hyvin aurinkoisella parvekkeella.

Kun sisustustyyli jatkuu samanlaisena sisätiloista parvekkeelle, ei tavaroita tarvitse piilottaa talven ajaksi varastoon. Muutoksen jälkeen pienellä parvekkeella on ilo viettää iltaa ystävien kanssa tai vain olla jouten ja nauttia maisemista.

Pienen parvekkeen sisustusratkaisut:

  • Liikuteltavat, ohuet verhot hillitsevät suoraa auringonpaistetta.
  • Pienen parvekkeen ilme raikastui, kun lattialaudoitus käsiteltiin valkoiseksi.
  • Tekstiilit ja sisustusesineet on helppo siirtää tarvittaessa sisäkäyttöön.
  • Ripustettava valaisin ja kynttilälyhdyt tuovat tunnelmaa iltoihin.
  • Sisä- ja ulkotilojen välistä eroa häivytettiin tuomalla sisäkukkia ulos parvekkeelle.
Puulaatikosta ja yrttimajasta löytyy pieni kesäkirjasto lukuhetkiä varten. Samppanjamaljassa esillä olevat yrtit on helppo siirtää keittiön puolelle.
Pikkiriikkinen auringonvarjo suojaa juomia keskipäivän paahteelta. Metallisesta suojaruukusta saa kätevän jäähdyttimen juomille.
Mandariinilaatikoista ja taulunkehyksestä tehdyssä sivupöydässä säilytetään kynttilöitä ja koristeita.
1 kommentti