Koti 60-luvun talossa
Sisustus
Koti 60-luvun talossa
Kuosit ja perintöhuonekalut korvasivat kokovaalean tyylin lapsiperheen kodissa. 60-luvulla rakennetun talon henki vaikutti sisustukseen.
Julkaistu 23.11.2016
Kotivinkki

Värikkäät Annon, Svenskt Tennin, Afro Artin ja Marimekon tyynyt pääsevät kauniisti esille olohuoneen kangassohvalla. Käsintehty Boucherouite-räsymatto on matkamuisto Marokosta. Sohvan takana on Pertti Kekaraisen valokuvataideteos.

Siro kullanvärinen kynttilänjalka ja lasinen sylinterimaljakko ovat Vitra Storesta.

Asunnon 1960-luvun kalanruotoparketti ja tummansiniseksi maalatut seinät antavat klassisen taustan Svenskt Tennin kankaalla päällystetyille tiikkituoleille.

Perheen pojan kehystetyt piirustukset ovat paraatipaikalla Bukowskin nettihuutokaupasta hankitun 1960-luvun lipaston päällä. Tapio Wirkkalan suunnittelema Kapteenin Karahvi on tupaantuliaislahja. Puinen lintu on Vitra Storesta ja tiimalasi Granitista.

Pattereiden päälle teetettiin puiset ritilät puusepällä. Avotakka maalattiin remontin yhteydessä.

Artekin klassiset Golden Bell -lamput valaisevat ruokailuryhmää. Musta nahkasohva on tanskalaista 1960-luvun designia, ja sen on suunnitellut Ib Kofod-Larsen. Asunnon rakennusvuosi on osaltaan määrittänyt huonekaluhankintoja. Ne ovat pääasiallisesti vintagea, perittyjä tai 1960-lukuun sopivia tanskalaisia huonekaluja.

Savon Kite -liesituuletin on Iskusta hankitun keittiön katseenvangitsija. Kaappien ovet ovat koivuviilua ja työtasot massiivisaarnia. De Buyer -kuparipaistokasari on Stockmannilta.

Kodinhoitohuoneen säilytyskalusteet ja taso ovat Kvikin keittiökalustevalikoimasta. Ne ovat tavallista syvemmät, jotta pesukone mahtuu kokonaan tason alle. Norsutapetti on Svenskt Tennin Elephant.

Työhuoneen 1950-luvun kirjahylly on isovanhemmilta. Lous Poulsenin valaisin ostettiin keittiöön, mutta se sopi paremmin työhuoneen kattoon. Perheen aiempi asunto oli vaalea ja miltei kokonaan uusilla huonekaluilla sisustettu. Nykyään asukkaat haluavat käyttää reippaammin värejä niin tekstiileissä kuin pintamateriaaleissakin.

Kuutti Lavosen teos Hauraat kädet on saatu tuparilahjaksi edelliseen kotiin.

Pienen wc:n ilme on pirteä: lattia on laatoitettu Pukkilan kennolaatoilla ja seinät Kaakelikeskuksen 20 x 20 cm:n laatoilla.

Makuuhuoneen tapetti valittiin Sandbergin mallistosta. Vanha rottinkituoli tuotiin kaupunkiin vanhempien mökiltä. Pellavaiset petivaatteet on hankittu Tikausta.

Kommentoi »