Tee itse
Kotivinkki

Korkkitaulu – näin hyödynnät vanhat viinipullonkorkit

Korkkitaulu – näin hyödynnät vanhat viinipullonkorkit

Joskus askarteluprojektit vaativat uhrauksia. Ihanan korkkitaulun vuoksi on korkattava aika monta viinipulloa tai perustettava naapuruston korkkikeräys.
Kuvat Christina Birch / IDECOR

Sijoita korkkitaulu sellaiselle korkeudelle, että lapsetkin ylettyvät lukemaan ja kiinnittämään viestejä. Jos haluat pitää muistitaulun sisustuselementtinä, älä kiinnitä siihen liikaa lippulappusia. Muutama kortti tai kuva jättää tilaa korkkien koristeille.

Näin teet korkkitaulun

Tarvitset

• sopivan määrän viinipullon korkkeja. Taulu rakennetaan puolitetuista korkeista, joten oikeasti niitä ei kulu niin paljon kuin aluksi näyttää.

• vanerilevyn

• liimapistoolin

• mattoveitsen

Tee näin

1. Leikkaa korkit puoliksi keskeltä pituussuunnassa.  

2. Kiinnitä korkit liimapistoolilla. Ole varovainen, sillä liima on kuumaa.

3. Paina korkinpuolikasta kiinni alustaan muutaman minuutin ajan, jotta liima kiinnittyy kunnolla. Katso alta kuvat työvaiheista!

VIRITÄ IDEAA  

VOIT TEHDÄ taulun myös kuohuviini- tai samppanjakorkeista. Ne liimataan taustaan pystysuunnassa. Jos asetat korkit vieri viereen, maalaa tai käsittele taustalevy, sillä se vilahtaa korkkien välistä.  

HARVEMPIKIN sommitelma toimii, jos et jaksa kerätä paljon korkkeja. Käytä magneettimaalia ja lisää korkit yhtenä raitana tai muuna tehosteena.

Julkaistu: 16.3.2016