Koristele puutarha talven juhlakauteen
Piha ja puutarha
Koristele puutarha talven juhlakauteen
Joulu ja juhlakausi saa näkyä myös puutarhassa. Puutarhan koristelu virittää mielen jouluiseen juhlan tunnelmaan.
20.12.2016
 |
Viherpiha
Kauralyhde ilahduttaa puutarhan lintuja ja säännöllinen ruokinta myös pitää ne pihapiirissä. Kaura kelpaa monille linnuille, erityisesti keltasirkuille.
Portin pieleen tai rappusille laitetut pikkuhavut, kanelitangot ja muut jouluiset koristeet tuovat hyvää mieltä ja vihreyttä lumen keskelle. 
Ulkona uskaltaa kuuseen laittaa aidot pikkukynttilät. Varmista kuitenkin ympäristön turvallisuus. Tuulettomana iltana ne palavat rauhallisesti lepattaen.
Lahjojen antamisesta tulee jouluinen mieli. Tee pihapiirin linnuille joululahjaksi kookosrasvasta ja kuivatuista marjoista tehty kookoskakku.
Kokoa portinpieleen joulun ajaksi söpö asetelma, johon voit koota itse tehtyjä koristeita. Yhdistä asetelmaan vielä tunnelmallinen valaistus.
Koristeltu kuusipuu huvimajassa tuo juhlavaa tuntua talviseen puutarhaan. Havuköynnökset ovat myös kestäviä koristeita ulkona. Niitä on helppo punoa itse.
Ulkotulet valaisevat sinisen hämärän. Tee tyhjien maitopurkkien avulla jäätiiliä, joiden pinnasta ulkotulen valo heijastelee. Tee jäälyhtyjä joka puolelle.
Kaikkiin puutarhan havupensaisiin ja puihin voi ripustella joulupalloja. Punaiset, siniset ja vihreät pallot pilkottavat lumisen puutarhan väripilkkuina.
Järjestä pikkujoulujuhlat perheelle, naapureille tai sukulaisille huvimajassa illan hämärässä. Lumilyhdyt polun varressa ohjaavat juhlapaikalle.
Jääkakku valmistuu sopivassa pakkasessa. Saat kakusta kukkaisan, kun laitat kukat kakkuvuokaan yhtä aikaa veden kanssa jäätymään. 

Lue lisää

Kommentoi »