Pyysimme kolmea hyvinvointialan vaikuttajaa kehittämään Arla KESO -raejuustosta erilaisia arkiruokia. Kurkkaa alta helpot ja nopeat reseptit ja nappaa kokeiluun ihanat uuniperunat, avokadodippi ja hedelmäinen raejuustovaahto.
Anna Saivosalmen ihanat uuniperunat
Anna Saivosalmi on personal trainer, lukion opettaja ja kahden teinin äiti Turusta. Annan perheen suosikkiruoka on uuniperunat. Uuniperunat ovat edullinen ja helppo arkiruoka, johon saa vaihtelua erilaisilla täytteillä. Kurkkaa Annan suosikkiresepti helppoon ja nopeaan Arla KESO -täytteeseen. Nopea kasvistäyte syntyy sekoittamalla Arla KESO -raejuustoon kermaviiliä, kasviksia sekä suolaisia oliiveja ja kapriksia.
Uuniperunat kasvistäytteellä
4 Rosamunda-perunaa
Alumiinifoliota
Täyte:
1 punainen paprika
1 punasipuli
½–1 dl kapriksia ja/tai kivettömiä kalamataoliiveja
1 prk kermaviiliä
200 g maustamatonta Arla KESO -raejuustoa (maustamaton)
mustapippuria ja suolaa
Pese perunat ja tee haarukalla niiden pintaan muutama reikä. Kääri perunat folioon. Paista perunat uunissa 200 asteessa 30–60 min perunoiden koosta riippuen.
Valmista täyte perunoiden kypsyessä. Pilko sipuli ja paprika. Sekoita joukkoon kermaviili sekä maustamaton Arla KESO. Lisää vielä kapriksia ja oliiveja maun mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nauti vihreän salaatin kera.
Vinkki: Valmista useampi peruna kerralla, jolloin syötävää riittää myös seuraavaksi päiväksi!
Piia Pajusen nopea proteiinipitoinen avokadodippi
Piia Pajunen on pienen lapsen äiti, somevaikuttaja ja urheiluvalmentaja, joka rakastaa ruokaa, mutta ei noudata dieettejä. Piia kehitti Arla KESOsta ihanan avokadodipin, joka sopii niin bataattiranujen kuin ruissipsien kanssa dipattavaksi.
Avokadodippi
2 avokadoa
200 g Arla KESO -raejuustoa (maustamaton)
Puolikkaan limen mehu (tai sitruunaa)
1 valkosipulin kynsi
Tuoretta tai kuivattua chiliä
Suolaa ja mustapippuria
(+ tuoretta korianteria silputtuna)
Muussaa avokadot haarukalla ja sekoita Arla KESOn joukkoon. Lisää sekaan murskattu valkosipulin kynsi, chili, suola ja pippuri sekä purista joukkoon limen mehu. Pyöräytä sekaisin ja tarjoile heti.
Tarjoile esimerkiksi bataattiranujen tai uunijuuresten kanssa. Sopii hyvin myös ruissipsien dippailuun, uuniperunan kanssa, tortillan täytteeksi tai leivän päälle.
Hilla Stenlundin hedelmäinen raejuustovaahto
Hilla Stenlund on kolmen pienen lapsen äiti, joka arvostaa arkiruoassa helppoutta ja nopeutta. Hilla kokkasi Arlan KESO-raejuustosta hedelmäisen raejuustovaahdon välipalaksi tai jälkiruoaksi itselle ja lapsille.
Hedelmäinen raejuustovaahto
200 g Arla KESO -raejuustoa
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 banaani
1 päärynä
puolikas omena
1 dl vadelmia
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää Arla KESO, vaniljasokeri ja sekoita aineet keskenään. Kuori ja pilko hedelmät. Lisää hedelmät ja vadelmat raejuustovaahdon sekaan ja sekoita. Vadelma värjää vaahdon kauniin vaaleanpunaiseksi. Koristele annokset muutamalla vadelmalla tai muilla hedelmillä.
Arla KESO on herkullinen ja pehmeä raejuusto, joka sopii moniin ruokiin. Se maistuu ihan sellaisenaan esimerkiksi salaateissa tuoden niihin ruokaisuutta. Se sopii myös erinomaisesti leivän päälle levitettäväksi ja sitä voi käyttää monipuolisesti ruoanlaittoon. Lue lisää KESO-reseptejä tästä linkistä!